Chelsea Wolfe live @ Kraken

 

Annons 

 

Vissa hävdar att rocken är död, vilket är en sanning med modifikation. Många rättar sig efter det generiska popsoundet och få artister vågar ta ut svängarna på ett sätt som verkar ha gått ur tiden. Sen finns det goth-drottningar som Chelsea Wolfe, vars räckvidd och fanskara må vara mer klubb än stadio-inriktad, men desto mer genuin. Musikbranschen har mycket att lära sig av artister likt denna, vars fokus ligger på musik som hantverk och passion. 

Chelsea Wolfe bär med sig svart vemod, trots att sin hemort är soliga och bekymmerfria Kalifornien. Hon sjunger till tonerna till tonerna av ett dystopisk sound med gungande takter, förklätt i distade gitarrer och dånance bas och trummor. Vad som gör henne till en av de främsta i sin anti-kommersiella genreblandning är hennes genuina musikalitet och anspråkslöshet. Hon är som en kalifornisk rockigare version av svenska underbarnet Anna Von Hausswolff där allt sorgset och bottenlöst faktiskt bär med sig strimmor av hopp – Men trots att ljuset finns letar det sig igenom svårhittade sprickor. Jag kommer in i trans redan efter första låten och lindas in i . Det är djävulskt bra framfört och sina relativa enkla låtarrangemang tar en ny och fräsch kreativ form live. 

Det här är genreöverskridande musik, svansång efter svansång där senaste albumet faktiskt går under namnet Abyss (avgrund). Det är inte alltid musik heter exakt vad den låter som.

Det här är en behövs verkligen i musikvärlden som befriande antites till kommersialismen och förkroppsligandet av den hyllning till ren och skär musikalitet hon är.

 

RB-Betyg-8_10

 


SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Chelsea Wolfe
ARENA: Kraken / Stockholm
BÄSTA LÅTEN: Survive

DISKOGRAFI
2010 – The Grime And The Glow
2011 – Apokalypsis
2012 – Unknown Rooms: A Collection of Acoustic Songs
2013 – Pain Is Beauty
2016 – Abyss

 

Relaterade artiklar