Corroded i högform

I våras släppte de albumet "Defcon Zero" och nu är Corroded ute på turné med ett stopp på Sweden Rock. Av snacket att döma så slår bandet välförtjänt publikrekord på lilla 4SoundStage. 

Corroded är ett riktigt partyband och det märks faktiskt på scenen. De är givetvis seriösa under låtarna men skämtsamma och strålar av festglädje under mellansnacket. "Ni ska må som vi ser ut, alltså förjävligt" utbrister frontmannen Jens Westin, vilket får publiken att skratta gott. 

Något som denna konsert ska hyllas lite extra för är att den är väldigt jämn. Det vanligaste är att spelningar alltid har något form av framträdande som inte riktigt går som det ska. Det behöver inte ens röra sig om stora tabbar. Det kan vara något så enkelt som att en viss låt inte passar in i sammanhanget även om den är bra, eller att en ton är lite sur.  Corroded har inte direkt ett sådant moment under detta gig. Riffarna låter precis så brutala som man vill att de ska göra, sången framförs med stark inlevelse och trummorna låter som de åsknedslag som varje hårdrockare älskar. I och med att bandet spelar exemplariskt och dessutom är skickliga på att underhålla i mellansnacket, genom att skämta och föra en dråplig dialog med publiken, så visar till och med de mer avvaktande besökarna längst bak mer entusiasm än väntat. 

Det kommer senare fram att Corroded slagit publikrekord för 4soundstage, vilket innebär att de bland annat slagit välkända namn som The Dead Daises och Fates Warning. Det är en bedrift samt indikation på att Corroded kommer vara ett namn att räkna med även i framtiden. Jag sätter redan mina pengar på att den dag bandet återvänder till Sweden Rock kommer de få stå på en av de största scenerna och få en senare speltid. Då kanske det sätts ett nytt välförtjänt rekord. 

Efter spelningen så möter Rockbladet.se upp Corroded backstage. Killarna lattjar runt på det sätt de alltid gör och leker bland annat med journalisternas kameror. 

Killarna berättar att de tidigare känt att Sweden Rock var "det gig som måste bli av oavsett vad". Nu är det klart och bandet är lyriska över upplevelsen.

 –  Såg ni hur mycket folk det var?! Jag vågade inte titta ut förrän jag satt på plats vid trumsetet men när jag slutligen kollade så var det helt "Wow", utbrister trummisen Per Soläng

När det gäller bandets dråpliga kommentarer till publiken, så förklarar de att det är just den formen av "mobbning" de använder, som metod för att tända publiken till liv. 

 –  Vi vet ju att när folk festat och supit tre dagar eller mer i sträck så är de grötiga i hjärnan. Då hackar vi lite på dem för det faktum att de mår skit och säger att de aldrig kommer orka en konsert till. Då vaknar de, säger Jens Westin. 

Bandet sticker inte under stol med att den arbetsmetoden ständigt är en balansgång mellan vad som är ok att säga och vad som inte är det. 

 –  En gång sa jag till en kille i rullstol, hörru, orkar du inte ens resa dig? Men det var mest omgivningen som reagera. Han själv skrattade, förklarar Jens. 

Nu när Sweden Rock är avklarat så drar Corroded vidare med sin turné som bland annat innefattar spelning på Kristianstad Rockfest

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se) 
KONSERT: Corroded
ARENA: Sweden rock festival
DATUM: 2017-06-10
BÄSTA MINNET: Corrodeds energi.
SÄMST: Att de inte hade en större scen.

Relaterade artiklar