Electric Boys får publiken att gunga med

Det är sista dagen på årets Sweden Rock och solen har precis hunnit gå upp när 80/90tals-rockarna Electric Boys börjar spela. Det blir ett angenämt uppvaknande för den tappra festivalpubliken.

Jodå, tiden går fort när man har roligt. Bakom mig hör jag några personer uttrycka sin förundran, över att Sweden Rocks sista dag redan är här. När dygnet är slut så kommer festivalområdet redan tömmas och besökarna kommer dra sig hemåt. I och med att dagen före därmed inneburit ett säkerligen vilt festande, som för många inte upprepar sig denna dag så är risken stor att dagens första akter inte kommer få någon större publik. Men när klockan närmar sig 12 på förmiddagen så står minsann en brokig skara framför Sweden Stage, redo för Electric Boys.

Killarna verkar vara på ett gott humör när de sätter igång och det smittar av sig på publiken. De kör mycket välbekant material, som exempelvis "Mary In The Mystery World", "Fire In The House" och "All Hips n Lips". Det märks att publiken känner igen låtarna från det 25-årsjubilerande albumet "Groovus Maximus", som bandet kör igenom ordentligt på dagens spelning. Förutsättningarna för att lyckas fånga en publik såhär tidigt på dagen är egentligen ganska tuffa men bandet fixar det, utan att ens behöva anstränga sig vilket är värt en stor applåd.

Stämningen är rakt igenom god och riffarna från grabbarnas gitarrer sveper fram som en vind till publiken som glatt gungar med. Tankarna förs utsökt till det 80/90 tal som en sann musikälskare så ofta drömmer sig tillbaka till. Stämningen blir om möjligt ännu bättre och mer familjär när en del av publiken plötsligt börjar sjunga "Ja må han leva". Frontmannen Conny Bloom agerar snabbt allsångsledare och plötsligt står hela publiken och sjunger till gitarristen Franco Santuniones förtjusning. Det är nämligen inte bara albumet "Groovus Maximus" som fyller år, för i skrivande stund är det även Francos födelsedag. En födelsedag han definitivt kan känna sig nöjd med, eftersom han med sina bandkollegor i Electric Boys bjöd Sweden Rock-publiken på ett angenämnt uppvaknande med denna ljuva 80-tals rock.                                                                                                                             


SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se) 
KONSERT: Electric Boys
ARENA: Sweden Rock Festival
DATUM: 2017-06-10
BÄSTA MINNET: Publikens hyllning till Franco.
SÄMST: "Bed of roses" är intetsägande. 

Relaterade artiklar