Electric Boys – “Inte många firar födelsedagen inför några tusen personer”

Cirka två timmar efter att Electric Boys avslutat sitt gig på Sweden Rock Festival befinner de sig backstage och putsar ut.

Electric Boys slog igenom och var som störst under slutet av 80 och början av 90 talet. 2009 återförenades de och i år har det gått 25 år sedan albumet "Groovus Maximus" släpptes. Det firas med en stor turné, som förutom Sweden Rock innefattar spelningar i Kungsträdgården och på festivalen Putte i Parken. Det väntar även spelningar i England samt ett stort firande på Cirkus i Stockholm den 22 oktober, där de kommer köra just "Groovus Maximus" i sin helhet.

– För mig var det naturligt att återförenas. Jag och Andy (Christell) hade spelat i Hanoi Rocks som slutade 2009. Då längtade vi tillbaka till att få spela "riffrock" och ringde helt enkelt dem som var bäst, och det var ju Electric Boys, säger Conny Bloom.

– Tänk, den komplimangen har jag aldrig hört förut, utbrister Franco Santunione varpå alla börjar skratta.

Conny kontrar med att man måste vara snäll nu när Franco fyller år. Francos födelsedag uppmärksammades lite extra under bandets konsert, då publiken sjöng "Ja må han leva".

– Det är inte många som får fira födelsedagen inför några tusen personer och alla sjunger för en. Det är grymt, säger Franco Santunione.

Bandet avslöjar att de inför varje turné åker ut tillsammans till Francos lantställe för att kunna koppla ifrån vardagen och förbereda sig i lugn och ro. Den bandmedlem vars förberedelse sticker ut mest är Nicklas Sigevall som kör "hårdrockyoga", vilket innebär Stretching och balansövningar till tonerna av känd rockmusik, som exempelvis Dio.

– Det kommer från USA och jag vet inte riktigt hur jag kom på det men allting finns ju där. Vi ska nog köra mer på det konceptet allihop, säger Nicklas Sigevall.

Nicklas berättar vidare att det fortfarande är lite nervöst inför spelningar och att det framförallt är dagen innan gig som man känner sig pirrig.

– Det är så det fungerar, man ska vara fokuserad och ha adrenalin. Jag vet ju vad jag ska göra på scenen men det är just att man jag måste vara närvarande som kan skapa lite nervositet. Det är en del av jobbet, säger Nicklas.

Samtliga bandmedlemmar är överens om att det är skillnad på den svenska publiken i jämförelse mot andra länder. De konstaterar att den svenska publiken är mer tillbakadragen.

– Det händer att svenskar inte kommer på spelningar för att de inte har möjlighet att dricka och ska jobba dagen efter till exempel. Det är fel inställning, säger Nicklas.

– Vi klagar inte på den svenska publiken men i både Sverige och Finland till exempel kan det hända att man går upp på scen alldeles för sent. I England exempelvis går man på tidigt och då sitter folk där, dricker bärs, släpper loss och har trevligt, säger Andy Christell.

– Det är så att svenskar är mer blyga. Vi har jantelagen och står mer och lyssnar samt diggar medans exempelvis spanjorer snarare är lite galna, säger Conny Bloom.

Under deras spelning på Sweden Rock var det dock mer tryck än förväntat menar bandet.

– Vi spelade redan klockan 12 på förmiddagen på den sista festivaldagen så vi visste inte alls hur mycket folk vi kunde förvänta oss. Men nu var det knökfullt och de släppte loss, sjöng med i låtarna. Det var riktigt kul, säger Conny Bloom.

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)
INTERVJU: Electric Boys

Bandmedlemmar:
Conny Bloom – Sång, gitarr
Franco Santunione – Gitarr
Andy Christell – Bas
Nicklas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor

 

 

Relaterade artiklar