Magnus Karlsson i Primal Fear: Speciellt att spela live igen

Primal Fear spelade under Sweden Rock Festivals tredje dag. Före konserten träffade Rockbladet.se deras svenska gitarrist Magnus Karlsson, som i och med festivalen spelade live för första gången på drygt två år.

–   Eftersom jag har familj och småbarn så har det blivit så att jag inte är med på Primal Fears turnéer. Jag har bara varit med på plattorna. Därför känns det väldigt speciellt för mig att nu få vara med på en konsert för första gången på två och ett halv år. Jag har övat till bandets liveplatta, förklarar Magnus Karlsson med ett skratt.

Han sitter till ro på en bänk backstage på festivalområdet med bandkollegornas skratt i bakgrunden från tältet intill. Det har varit en intensiv morgon för bandet, som både landat i Sverige, soundcheckat och gjort ett flertal intervjuer i media innan konsertstart klockan 12. Direkt efter spelningen lämnar de dessutom Sverige igen.

Tom Naumann, en av bandets andra gitarrister, kommer fram och sätter sig bredvid Magnus och undertecknad. Han ser förundrad ut och säger efter ett tag att svenskan är fullständigt obegriplig för honom. Magnus kontrar snabbt med att många svenska och tyska ord dock låter likadant som exempelvis "Hängmatta", något som får Tom att börja gapskratta.

–  Det känns fantastiskt att vara tillbaka på Sweden Rock, det är en av mina favoritfestivaler. Jag har fortfarande t-shirts från när jag var här som besökare också för många år sen, säger Tom.

Magnus och Tom är två av tre gitarrister under Sweden Rock-spelningen. Magnus avslöjar att de aldrig tidigare har spelat live med tre gitarrister.

–  Eftersom jag inte är med vanligtvis så blir det lite av en överraskning för publiken nu. Bandet kör de första låtarna som vanligt och sedan kommer jag att komma ut på scen efter en stund, lite som en gäst och då kör vi allihopa. Det blir spännande att se hur det går, säger Magnus.

Han avslöjar att det han är mest nervös inför är inte spelningen i sig, utan det är faktumet att hans barn för första gången ska se honom spela live. Tidigare har hans barn, 7 och 10 år gamla, endast sett Youtube-klipp av honom men nu är det alltså dags för att bevittna det hela på riktigt.

–  De har varit nyfikna rätt länge tror jag så förhoppningsvis vill de inte gå hem redan efter fem minuter i alla fall, säger Magnus med ett skratt.

Magnus berättar att han är lyckligt lottad över att vara med i ett band som låter honom komma och gå som han vill. Han är dock alltid närvarande på ett eller annat sätt, exempelvis är det Magnus själv som skriver en stor del av bandets låtar.

–  Låtskrivandet har varit min stora passion sedan starten och jag avslutar aldrig en låt som jag märker inte kommer bli bra. Jag vet inte riktigt var all min inspiration kommer ifrån men jag får utlopp för den varje gång jag sitter i en studio så min fritid består väldigt mycket av just låtskrivande. Sen kanske jag får mersmak för att spela live nu igen efter Sweden Rock, säger Magnus.

 

INTERVJU: Magnus Karlsson, Primal Fear
SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
DATUM: 2017-06-09

 

 

Relaterade artiklar