Sabaton, Bråvalla 2017

Bandet med stort B från Dalarna. Stridsvagnar, kamouflage och headbang – det är såklart dags för Sabaton att inta scenen på Bråvalla. Detta görs med bravur från Sveriges, kanske till och med världens mest turnerande band. Jag har sett Sabaton väldigt många gånger (det blir lätt så när man själv är från Dalarna) men för första gången på länge kändes det fräscht! Dom har äntligen skippat Final countdown som intro och kör istället en egen version av You're in the army now och det är faktiskt snyggt.

Största lyftet på länge är den nya gitarristen Tommy Johansson som tidigare spelat i Reinxeed och Golden Ressurection. Inte nog med att lejonet från Boden, som han nu kallas är en strängbändare av rang han är även en fantastisk sångare. Körerna har aldrig låtit så bra i Sabaton som nu, och den karismatiske frontmannen Joakim Brodén får nog hålla hårt i pilotbrillorna för att inte hamna i skuggan av Tommy.

Skämt åsido så låter det riktigt bra, det är enormt tajt och de sparar som vanligt inte på krutet när det kommer till eldshowen. Det är Lätt en av Sveriges bästa liveakter och tycker det är synd att publiken mest är vaken på de svenska låtarna, samt att ljudet på Jockes mick var alldeles för lågt.

 

Skribent: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
Fotograf: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
Event: Sabaton
Arena: Bråvallafestivalen / Panorama stage
Datum: 2017-06-28
Bästa låt: To Hell and back
 

Relaterade artiklar