The Dead Daisies gör allt för att får folk på partyhumör

En brokig skara av ex-medlemmar från olika kända rockband genom tiderna ställer sig på 4Sound Stage, jag pratar om The Dead Daisies. De spelar klassisk hårdrock, blandar sitt egna material med ett antal covers. Helt klart ett band som passar att skaka liv i de nostalgiska festival-publiken så här en solig fredag eftermiddag!

Det märks att den här typen av band går hem hos den trogna Sweden Rock-publiken! Gubbarna i The Daisies är ett rutinerat gäng som huserat i många andra band. Sedan några år tillbaka har de samlats och skapat ett band som inte bara ska spela på nostalgi utan även skapa ny musik enligt den gamla skolan!

Deras egna material funkar helt ok, men när de lirar The Who-covern "Join together", Beatles låt "Helter Skelter och Deep Purple-klassikern "Highway Star" blir publiken vilda av förtjusning!

Det handlar inte bara om party och Rock n roll, utan innan de spelade sin låt With you and I, berättar sångaren om sin ilska om allt dåligt som händer i världen just nu. Han vädjar till publiken att för att kunna göra världen till en bättre plats, behöver man börja med att utgå från oss själva, dig och mig helt enkelt!

Enligt mig så är detta ytterligare ett nostalgihand utan något riktigt bra trumfkort. Men jag får ändå vika mig något, för alla som var där och kollade in bandet verkade ha riktigt kul och bandet bjöd verkligen på sig själva! Hatten av gubs!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (Jonas.loow@Rockbladet.se)
FOTO: Anna Skogh (Anna.skogh@rockbladet.se)
BAND: The Dead Daisies
PLATS: 4Sound Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2017-06-09

 

Relaterade artiklar