Vår kväll på Gör Det Bara Galan

I samma ögonblick som jag kliver innanför dörrarna möts jag av den charmiga konferenciern Mikael Milestad. Under kvällen underhåller han publiken och lyckas även locka upp en ännu charmigare hjälpreda upp på scenen, som får hjälpa till att dela ut priser. Men det bästa av allt med hela kvällen, är att Gör Det Bara lyckades samla in mer pengar, än vad man hade räknat med.

Själva galan är uppstyrd i Messingen, Upplands Väsby och för kvällen är lokalen inredd på ett klassiskt vis, som sig bör när en finare tillställning äger rum. Runda bord med vita dukar och små ljus står strategiskt utplacerade framför den generösa scenen, lokalen är nästan fylld till bredden och åldrarna varierar. Underhållningen är likaså den varierande, allt från musik i form av Subztain, vars sångare Andreas ”Antz Subztain” Morling även är en av galans grundare tillsammans med Christian Cederferm, till akustiska duon Bella & Filippa, Jens Hult från Idol till finska kungen Jarmo Mäki och Marcus Frenell. Föreläsning arrangerades också och det var ingen mindre än Magnus Hedman, som öppet berättade om livet som fotbollsspelare och när allting rasade.

Under kvällen lottades även priser ut och flera av sponsorerna lyftes fram, många av dom bidrog en extra gång vilket ledde till att man slog sitt satta mål för insamlingen med stora mått. 109. 350 kronor samlades in till förmån för Barncancerfonden, vilket innebär att 9 350 kronor skänktes ut över förväntade bidrag, då man satt 100.000 som mål.  Kvällens höjdpunkt var utan tvekan när Clare Cunningham, känd från Thundermother intog scenen tillsammans med Subztain och framförde låten Prepare to got to war, ett dynamiskt framträdande som satte ribban högt, för framtida samarbeten mellan bandet och sångerskan. Trots att det var första gången som galan arrangerades, var detaljerna noggrant kontrollerade och allting flöt på som det skulle enligt schemat. Mikael Milestad gjorde ett fantastiskt jobb och underhöll åskådarna, bland annat genom att kasta åt sin hjälpredas pappa några godispaket och även låta den lilla pojken vara den som presenterade vinnarna i lotteriet. Mikael lyckades även bra med att få sponsorer att skänka mer pengar och driva insamling framåt på ett positivt sätt.

Blandningen på musikaliska framträdanden, samt andra moment var bra balanserad och mixen gjorde att kvällen innehöll många intressanta detaljer. Något som var tydligt för oss alla var att, åskådarna som var där under kvällen lämnade galan med ett glatt humör. Så som sig bör när man har bidragit till en god sak. Men viktigast av allt, och något som inget kan slå, är att både besökarna, men även dom som inte befann sig på galan och ändå skänkte pengar bidrog till att forskningen fick ett välförtjänt tillskott. Cancer är en fruktansvärd sjukdom som drabbar ungefär 300 familjer per år, enligt Barncancerfondens uppgifter och att se så många företag och privatpersoner engagera sig i kampen mot sjukdomen, var en känsla som inte går att beskrivas med ord. Även om det var en trevlig atmosfär, så märktes det att alla var väl medvetna om syftet och hur det påverkar dom runt om kring oss. 

En stor eloge till artisterna, arrangörerna, sponsorerna, alla som bidrog samt alla som arbetade med galan, ni ställde upp och slog ett slag för något livsavgörande och visade ett engagemang som få idag gör. Bara att få ta del av och se hur många eldsjälar som arbetade för att galan skulle bli av, men även under kvällen bidrog på alla sätt dom kunde, ökar hoppet om att det en dag ska finnas en bot.

Som utsända från rockbladet.se, kan jag och min fotograf Jimmie Sonelius inte annat än att tacka arrangörerna av galan, för en underbar kväll. Vi är glada att både få bidra, men även delta på ett sådant viktigt event och båda två ser redan nu fram emot nästa gala och hoppas att få se många fler där, för kampen tar aldrig slut. 

Bilder på Subztain: 

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
Fotograf: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar