Would You- Misery Loves Co. är tillbaka med ny singel efter sjutton års frånvaro

Det skulle dröja sjutton år innan Misery Loves Co. äntligen släppte ifrån sig sin förtrollande konst. Nya singeln Would You är allt som bandet representerar, men förnyelsen är ett faktum.

Förnyelsen är en uppdatering av allt det bandet är och som gjort att dom äldre fansen och dom nya fallit handlöst för det karismatiska bandet. Sången är densamma, men ändå inte, lika så musikaliskt finns där något nytt som skapar musikaliska jordbävningar och får håren på kroppen att resa sig. Redan vid första ordet, går det att se sångaren Patrick Wirén framför sig, när han kastar sig rakt in i musiken och låter den bli mer än levande.  Would You är en mix av Misery Loves Co.´s bästa delarna. Musikernas förmåga att ta soundet, som är deras varumärke och skapa konst som förvånar och förbryllar är återigen ett faktum. Stabiliteten och säkerheten hos medlemmarna i bandet är intakt rakt igenom. Örjan Örnkloo är en gitarrist som med stadig hand håller allt på sin plats och Michael Hahne lägger till sina personliga influenser som färgar hans gitarrspel på ett förunderligt sätt. Jörgen Sandströms basgångar är mer än perfektion, deras rungande hårda rytmer är tydliga och kraftiga och samarbetar fint med Jesper Skarin på trummor, vars takthållning är krävande, men något han klarar av med bravur och även han kommer tydligt fram i musiken. Det är instrumenten som bygger upp den vägen som vi vandrar och håller ihop allt, medan sångrösten tar oss med på en utomvärldslig resa. 

Inledningen på Would You är futuristisk och hård, basgångarna tydliga och framkallar en nerv kittlande känsla. När sedan rösten slår till och möts upp av gitarren som gömmer sig bakom trummornas takter, finns det absolut ingen anledning att försöka fly. Refrängen är så kraftfull och full med känslor, att lyssnaren dras in i musiken på nivåer som man trodde var omöjliga. Kvaliteten på innehållet gör att utvecklingen hos musikerna är lätt att se. Där finns en stormande förälskelse till musik som konstform i varje parti av låten och det märks att bandet äntligen har återfått sin passion,  för att skapa magi tillsammans. Dom svängar som musiken tar,  är den perfekta utmaningen och bäst av allt, det finns absolut inget slut. För trots att låten har ett avslut, så fortsätter den växa inom en och blir en förlängning av allt man är. 

Om detta är den första singeln på sjutton år, så undrar jag om man ens vågar tänka tanken, på hur innehållet i ett helt album skulle formas.

Och Misery Loves Co., ni är varmt välkomna tillbaka, vi ser alla fram emot att få ta del av mer av er musik i framtiden.

Hör nya singeln här:  Would You 

BETYG: 

BANDFAKTA- MISERY LOVES CO.

Patrik Wirén – Vocals
Örjan Örnkloo – Guitar, Programming
Michael Hahne – Guitar
Jörgen Sandström – Bas
Jesper Skarin – Drums

HEMSIDA FACEBOOK 

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar