ARCH ENEMY: Fansen är lyriska över kommande albumet Will To Power

Fredag den 14 juli så mötte Arch Enemy 25 lyriska fans på Sony-kontoret i Stockholm. Det skulle bjudas på ny musik, mingel, många skratt och en chans att ställa frågor till bandet. Det blev en jättelyckad kväll där vi alla på plats njöt av vårat sällskap.

En tid när det ofta pratas om en sjunkande skivförsäljning, så behöver musikbranschen och dess artister och band hitta på lite andra lösningar när det är dags för att släppa ett nytt album. Ett sätt är att arrangera Lyssning- och signerings-partyn. Dit man bjuder in en utvald skara fans, som får till exempel lyssna på hela eller delar av kommande albumet, och dessutom få chansen att få svar på sina frågor om bandet.

Arch Enemy med Alissa White-Gluz i fronten kommer nu släppa sitt nya album Will To Power den 8 september. Och i samband med att de kommer headline:a Gefle Metal Festival så fick vi på Rockbladet uppdraget att hjälpa till att anordna ett Lyssningsparty tillsammans med Headbangr och Century Media Records. Eventet hölls på Sony Musics kontor i centrala Stockholm, dit 25 fans fick chansen att komma via en tävling som arrangerades på Rockbladet.se.

Inledningsvis så fick fansen chansen att lyssna på fem av de nya låtarna och även se videon till den senaste singeln ”The World Is Hours”. I slutet av lyssnings-sessionen så smög sig bandet in bakom fansen för att få se deras reaktioner, och jag tror verkligen att både band och samtliga på plats var otroligt nöjda med var de fick se och höra.

Under frågestunden ställdes det frågor som om Alissa hunnit lärt sig svenska, vad de pysslar med på turnébussen, processen att spela in ”Will to Power” och vad det är för skillnad att spela på egen turné och festivalspelningar. Samtliga medlemmar i bandet lyssnade noga på frågorna och svarade på dem på ett bra och ibland väldigt roligt sätt. Inga divalater, utan ett bevis på att de är precis lika jordnära som vi alla andra.

Efter frågorna var klara så var det dags för signering och fotografering med bandet, något som jag tror de allra flest mest av allt väntat på. Att få sitt personliga möte med sitt favoritband är ju alltid någonting alldeles extra.

Vi på Rockbladet.se tackar för det otroligt fina samarbetet tillsammans med Headbangr, Century Media, Sony Music Sweden och allra mest ARCH ENEMY.

Fortsätt att hålla utkik på Rockbladet.se och våra sociala medier, för under hösten kommer det garanterat fler sådana här event med andra stora band.

MINGELBILDER

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
EVENT: ARCH ENEMY – Signerings- och lyssnings-party
PLATS: Sony Music Swedens kontor i Stockholm
DATUM: 2017-07-14

Relaterade artiklar