Bråvalla: Tredje dagen kunde ha regnat bort

Det är fredag och festivalens tredje dag inleds av dåligt väder. En rejäl blåst och regn drar över området, och många tappra hjältar kämpar med att hålla ihop partytälten som mer eller mindre ligger ned. Vissa lyckas bättre än andra. Campingen vaknar till liv till ljudet av Filip och Fredrik som vrålar ut att det är dags att gå upp, och bege sig mot Luna-scenen en timme senare för deras podcast live. 
 
Fredagen går i Håkan Hellströms tecken, tillsammans med huvudakterna Kreator, Alesso och The Chainsmokers. Mer och mer folk verkar ha hittat till festivalen inför kvällens stora akter, och lagom tills festivalområdet öppnar så avtar även regnet och håller sig borta för resten av dagen. Trots att besökarna blir allt fler, så håller sig köerna densamma – obefintliga. Det är inte samma festivalkänslor som intar kroppen när man för första gången kan välja maten man vill äta, istället för den med kortast väntetid. Trots det är stämningen bra, och ingen verkar missnöjd. 
 
You me at Six äntrar tältscenen redan vid 15.30, och lyckas ta publiken med storm. En energisk spelning i mörkret ger en känsla av intimitet och välbehag. Sångaren Josh Franceschi lämnade ingen besviken. Dagen är officiellt igång. 
 
Vidare från ett tält till ett annat, så dånar skratten i Norrköping Lounge till uppträdandet av bland andra Al Pitcher och Magnus Betnér. Är det humorn man är ute efter, så är denna dag den absolut bästa. 
 
Slutligen, sist men absolut inte minst – Kreator. En dramatisk entré och de lyckades lyfta stämningen från noll till hundra med en ljusshow som heter duga. En intressant spelning där både musik, och uppträdande var av högsta kvalitét. Dag tre har gått mot sitt slut, och det är med både längtan och vemod vi går in på en fjärde och sista festivaldag.  

 


   
SKRIBENT: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se) 
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se
KRÖNIKA: Bråvalla Festival 2017 – Dag3 
DATUM: 2017-06-30

Relaterade artiklar