Cult Of Luna – Bråvalla 2017

Cult Of Luna's ljudlandskap lägger sig som en tjockt täcke över lyssnaren och du försvinner in i ett drömskt mörker. Det Norrländska bandet lyckas med vad få andra i musikbranschen har förmåga till: att transportera lyssnaren bortom tid och rum med sin dundrande och atmosfäriska ljudbild. 

Bandet får blygsamma 45 minuter speltid under Juno-scenens cirkustält, och inte en enda minut är bortslarvad. I sina gungande takter och hjärtskärande skrik jobbar de upp en raffinerad dramaturgi, och leder publiken djupare i deras bottenlösa sound. Transportsträckan och slutmålet är av sådan komplexitet och diffushet att bandet suddar ut de tydliga gränserna mellan låt till låt. Spelningen är som en sömlös rockopera utan paus. 

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (Tommy.Hansson@rockbladet.se
KONSERT: Cult Of Luna
ARENA: Bråvalla Festival
DATUM: 2017-06-30
BÄSTA LÅTEN: A Greater Call
BÄSTA MINNET: Alla 45-minuer

Relaterade artiklar