Dark Funeral – Det mörkaste Sverige har att ge

De symboliserar det mörkaste mörker, söner av hin håle i rakt nedstigande led; Dark Funeral.
Scenen pryds av pentagram och uppochnervända kors i stål med stora eldar framför. Till orden "God is not here today" vandrar Bråvallafestivalens ondaste band, Dark Funeral ut på scenen.

Det är verkligen mörkt och de corpse-målade musikerna vet verkligen hur man sätter en ondskefull stämning trots att det är mitt på eftermiddagen. När de dystra tonerna till Unchain my soul strömmar in i publiken är stämningen på topp. De avslutar konserten med hitlåten My funeral och titelspåret från senaste plattan Where shadows forever reign. Sedan slängs det ut merch, setlists, trumpinnar och plektrum som mottages varmt!

Konserten är fantastisk från början till slut och jag önskar att Bråvallafestivalen bokat fler band i genren. Något som är säkert är att Nils Dominator Fjellström kan lägga en kaggematta av rang, satan vilken trummis! En synpunkt har jag dock, höj volymen! Black metal ska spelas högt, men det var nästan bara lite vardagsrumsvolym på det hela. Ljudtekniker som inte vrider upp på 11 är det värsta jag vet.

 

 

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
KONSERT: Dark Funeral
ARENA: Bråvalla / Luna
DATUM: 2017-07-01
BÄSTA LÅTEN: My funeral

 

Relaterade artiklar