Entombed A.D. live på Gröna Lund (2017-07-24)

Entombed A.D. @ Gröna Lund (2017-07-24)
Entombed A.D. @ Gröna Lund (2017-07-24)

Sverige har alltid legat i världsklass när det kommer till musik i den tyngre skolan, och få band har cementerat det lika väl som Entombed A.D.. Jo, det finns ett "Entombed" också (det är komplicerat), men det är för undertecknad ingen tvekan om vilket det "rätta" bandet är.

Annons 

 

När den första annonsen dök upp i mitt flöde var det givet att boka in mig för en helafton dödsrossel tillsammans med LG Petrov (sång) och grabbarna, för utan dem hade jag inte varit den jag är idag. 1991 släpptes Clandestine, och med den skivan föll jag pladask för dödsmetallens råa uttryck. Sisådär en 26 år senare låter det minst lika bra på scen. Att de spelade på Gröna Lunds lilla scen gjorde inget, ty de funkar precis lika bra var de än ställer sig, det kan jag lova er efter att ha sett dem hur många gånger som helst under åren. Fullpackat de luxe var det i afton, vilket knappast var oväntat, och en fullspäckad show var det som vi bjöds på.

Det charmiga sättet LG tar sig an publiken är en stor del av deras underhållningsvärde. Här handlar det om att ha kul tillsammans, och inte så värlst mycket blodigt allvar. Dödsmetallfolkfest? Kanske inte för Svenssonfamiljerna ett par meter bort vid barnkarusellerna, men ge knoddarna något år, så står nog även de framme vid scenkanten och skakar skalle. Entombed A.D. har många generationer hårdrockare framför sig.

TEXT/FOTOGRAF: Mattias "Madcap" Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Entombed A.D.
ARENA: Gröna Lund / Stockholm
DATUM: 2017-07-24

Relaterade artiklar