Grand Magus- Ni drar oss åt två håll

Inne i Glasklockorna är det kvavt och hett, kropparna som trängs är trötta men hungern för mer finns kvar när vi ställer oss framför Grand Magus. Från start delas vi i två läger och bandet drar oss åt två olika håll, något som består även efter spelningen.

Utmaningen att beskriva bandet där trion är vad dom är och samtidigt förmedla vad, är svårare än att komma underfund med bandet i sig. För en som aldrig sett eller tidigare hört deras musik är det lätt att falla i trans och flyta med i melodierna. Basgångarna är som ett separat instrument i sig och skiljer sig från sin grundstomme, en sida av mig gillar det jag hör och den andra blir snabbt uttråkad. Ett inre krig uppstår och att välja sida är omöjligt, för musiken är riktigt bra, låtarna har alla element i sig och till viss del går det att fastna för olika partier då riffen är som starkast. Sången är jämn och innehåller inga större överraskningar, som sångare sa: Nästa låt handlar om ett vapen, vilken chock. Och det är vad dom flesta låtarna handlar om, även om det finns känsla i varje rörelse så är Grand Magus inget band som bjuder på något oväntat. Man vill gilla det, för det är bra om man bortser från själva uppträdandet, hade mer action och lite mer händelser involverats i deras framträdande så hade bandet stigit många grader, men tyvärr måste jag erkänna att det inte är ett band jag kommer minnas från festivalen. JB är sångare och gitarrist, Fox Basist och Ludwig trummis, mycket mer än så är det inte.

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Grand Magus
ARENA: Gas Stage /Gefle Metal Festival
DATUM: 2017-07-14

 

Relaterade artiklar