Kerberas cover på Heathens får stort genomslag

Alternativa rockbandet Kerbera har precis släppt en ny singel, denna gång i form av en cover på Twenty One Pilots låt Heathens. Släppet skedde den 16e juni, exakt ett år efter originalets släpp och klättrade på listorna från dag ett.

Annons 

 

Annons 

 

Inom en timme var Kerberas version av Heathens en av dom mest köpta låtarna på iTunes Rock chart och stannade sedan där i två dagar. Det blev även den 12:e mest köpta låten i Sverige samma dag som den hade premiär.  Kampanjen Stream To Unlock lanserade det samma dag, vilket innebär att man måste köpa eller streama låten tillräckligt mycket, för att få släppa en musikvideo på Youtube. Succén var återigen en stor faktor och det tog bara 11 dagar för att videon skulle släppas. Sponsorn Schecter Guitars, vars utrustning även syns i musikvideon la senare upp det konstnärliga alstret på sin hemsida såväl som sociala forum.

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar