Kreator – Bjöd på en ordentlig ljusshow

Det tyska trashmetalbandet Kreator bjöd på en ordentlig show under Bråvalla festival, där ljuset och dess effekter var vad fokusen låg på.

Tyskarna var inte direkt blyga med rekvisitan, och hade byggt upp en riktigt cool scen med något som jag tyckte liknande gigantiska rokokospeglar som egentligen var skärmar till den exeptionella ljusshowen.

Ett blytungt intro gick på i högtalarna och in kom två huvbeklädda gestalter som tände varsin bengal. Publiken var redan i extas när bandet klev på.   Det var en enorm tur att det både var nattetid och att det var ännu mörkare i det gigantiska tältet än ute, för Kreator var framförallt en ljusshow. Att det inte satt varningstexter för epileptiker måste varit någon form av lagbrott. Scenen var från topp till tå täckt med både strobbar och blinders, något som ljudteknikern inte var blygsam med att visa. När man sedan inte trodde att det kunde bli bättre så  blåser de på med förmodligen den största rökmaskin jag någonsin sett och trycket blåste nästan bandet av scenen!

Men musiken då, ja det lät riktigt skitigt och elakt precis som det ska, man kan ana att kontakten med satan inte är långt borta. Lite mer rörelse från musikerna hade jag önskat men det räddades av en grym publikkontakt och den fenomenala ljusshowen. Att showen uppskattas av den stora publiken är det ingen tvekan om!

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (Tommy.Hansson@rockbladet.se)
KONSERT: Kreator
ARENA: Bråvalla / Norrköping
DATUM: 2017-06-30
BÄSTA LÅTEN: Satan is real

Relaterade artiklar