NERVOSA- En demonisk amazon

Med en förbluffande force kliver sångerskan och tillika basisten Fernanda Lira upp på Fire Stage. Precis som den där kvällen på Kraken lägger hon sin demoniska förbannelse över oss och förblindar oss med sin dödliga stämma.

Fanbasen står handfast vid fronten av scenen och sakta men säkert lockas allt fler fram mot scenen. Fernanda är en gudinna med två personligheter och det är svårt att ge av uppmärksamheten till Prika Amaral som återigen frammanar dom få melodier som gömmer sig bakom det hårda skalet. Borta är förvirringen och Prika framstår som stabil och självsäker, en klar förbättring på några få månader. Överallt bland publiken hörs häpna och imponerade utrop. Luana Dametto är den perfekta trummisen och kontakten mellan henne och Fernanda är som gjuten i sten. Basens tongångar och takterna dom tillsammans förmedlar är som en andra sång. Förvånansvärt nog håller återigen trummornas skin under den brutala tortyr dom utsätts för och hungern efter mer ökar. Sedan första gången jag såg Nervosa uppträda har Hypocrisy och Arrogance varit stora favoriter, liksom Death och Intolerance Means War. Varje spår innehåller sitt egna unika budskap och passande nog är Fernanda iklädd gröna kamouflage mönstrade tights, en kvinnlig amazon som byggt upp ett starkt rykte genom att vara sig själv och som gång på gång levererar en thrash metal som slår dom flesta äldre band på fingrarna med sylvassa linjaler. Med en giftig tunga och en förkärlek till att hugga utan förvarning blir Nervosa snabbt en av festivalens höjdpunkter.

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: NERVOSA
ARENA: Fire Stage /Gefle Metal Festival
DATUM: 2017-07-15

 

 

Relaterade artiklar