Italienska Speed Stroke landar på svensk mark

Italienska Speed Stroke kommer till Sverige för att turnea i bland annat Eskilstuna och Stockholm!

Annons 

 

De fem killarna i Italienska Speed Stroke packar ner sin hårda sleaze rock och tar flyget till Sverige i vinter. Kärleken till landet i norr är stort och förväntningarna är höga.

-Vi är så taggade säger Jack, sångare i bandet. Hela bandet älskar svensk rockmusik och vi har träffat en hel del svenska band på deras turnéer under åren. Det här är lite som att kliva in i någons sovrum och se vart magin händer.

Bandet startades 2010 och 2011 spelade dom in en version av Crashdiets "riot in every one" för hyllningsskivan Reborn In Sleaze, till minne av Dave Lepard. Under åren har dom turnerat runt och spelat med band som tex Hardcore Superstar, Sister och Steel Panther.

-När det kommer till influenser inom musiken är det omöjligt att inte nämna Hardcore Superstar och Backyard Babies men även Aerosmith, Van Halen och Skid Row. Vi brinner för att lira hård sleaze rock, på ett jävligt snyggt sätt berättar Jack.

-Italien har aldrig riktigt haft ett rockband som slagit sig in i toppen av rockscenen och fått erkännande av internationella skivbolag och media berättar Jack.

-Och det kan vara svårt att bli tagen på allvar och klubbscenen är ganska rörig. Det är lätt att ge upp men för oss så gör det oss bara mer taggade fortsätter Jack.

Den svenska vintern är inget som skrämmer bandet.

-Vi antar att det kommer att vara kallt och kanske en massa snö men vi tar med oss värme och svett säger Jack. Det är dags för den svenska publiken att visa vart skåpet ska stå.

SKRIBENT: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)

Cold Sweat Tour 2017

1/11 TBA
2/11 Club Asylum, Stockholm
3/11 Nightliner Rock Club, Eskilstuna
4/11 Klubb Örebronx, Örebro
5/11 TBA

Bandet
Jack – Sång
DB – Gitarr
Niko – Gitarr
Fungo – Bas
Andrew – Trummor

Relaterade artiklar