Pale Honey – Intervju

Vår reporter Philip pratade med duon Pale Honey innan deras spelning på Trädgården. Ämnena kom att kretsa kring soundet, vardagslivet och hur de ser på sig själva som musiker.

Är ert sound kopplat till var ni är ifrån? Kan man höra något slags Göteborgs-sound i er musik? 

Tuva: Det är svårt att veta hur vi hade låtit om vi vuxit upp någnannanstans. Jag tror inte vi hade låtit annorlunda om vi kommit från annanstans än Göteborg.  

Har otippade personer hört av sig och velat ta del av ert kändisskap?

Ett skivbolag tyckte det var otroligt att vi kunde fixa ett gig själva, och det kändes som de spelade svåra och skröt och sa att dom kunde fixa ett gig på Sticky Fingers (Rockklubb i Göteborg, reds. amärkn). Vi kan fixa gig där när vi vill. Konstigt när folk ska smyga in lite och utnyttja en, till exempel folk som behandlat oss dåligt och sen kommer på en spelning och berättar att det är kul att det går bra för oss.

Vad har du för ambitioner och mål med året både personligt och musikmässigt?

Detta år ser vi fram emot att åka på turné. Det ser vi mest emot karriärmässigt. 

Nelly: Jag tycker att dom personliga målen kretsar väldigt mycket kring musiken och är en del till varför det tagit två år att skriva detta album. Men jag tycker att det är bra, för det kan kännas lite barnslig att säga att "Ni ska vi satsa på bandet, vi ska repa varje dag och ta varenda spelning!" Vi har mottot "Rock n' roll under ansvar. VI kan supa skallen av oss, men tar vitaminer sen. 

Tuva: Ja, man kan verkligen dricka hur mycket man vill, men drick vatten dagen efter.  

 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almén@rockbladet.se)
INTERVJU: Pale Honey

Relaterade artiklar