Pale Honey @ Trädgården

Det är lite svårt att både ta in och placera Göteborgsduon Pale Honey. Tuva och Nelly utsrålar ett garagebands anspråkslöshet och lekfullhet, och gör låtar som hade passat tidlösa indiefilmer om brustna tonårshjärtan. De ser ut som rocktstjärnor, tröttnat på att jämföras med Sahara Hotnights "bara för dom är tjejer" och tycker att det är viktigt att göra annat vid sidan av musiken. Trots allt duon är, vad kan den bli i framtiden?

Pale Honey får den otacksamma stämpeln som ett slags förband för kvällens outtalade huvudakt, Solen. Publikskaran är mindre än det nästkommande bandet, entusiasiasmen likaså, och sommarkvällens inramning under Skanstullsbron i Stockholm får mer en känsla av after work än suggestiv kvällskonsert. 

Tuvas drömska Lana Del Rey-aktiga röst och simpla riff får ta den plats den behöver i luftiga arrangemang av Nellys sparsmakade trumkomp. Det är coolt, kaxigt och minimalistiskt, men som liveframträdande förslappas och anonymiseras hela idén av duons sound. Allt blir istället diffust, ofokuserat och saknar den där gnistan som gör att Pale Honey's intresanta musikkatalog av relativt lågmäld och midtempo-baserad musik faktiskt översätts från skiva till live. Här ligger frustrationen i att förmedla den internationella kvalitén låtarna besitter. Jag har denna duon hellre i lurarna hemma än som en upplevelse live än så länge. Pale Honey är en sockersöt kombo av universell tonårsangst, vardagsfilosoferande och vemod, men skissen är bättre än presentationen.

 

SKRIBENT/FOTOGRAF Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
KONSERT: Live Sessions @ Trädgården: Pale Honey / Solen
ARENA: Trädgården / Stockholm
BÄSTA LÅTEN: Hung Me up to Dry

 

Relaterade artiklar