Prophets of Rage, Bråvalla 2017

Till det alarmerande ljudet av ett bomblarm kliver supergruppen Prophets of Rage ut som sista tunga akt på Bråvallas största scen. Redan i första låten sätter de agendan när de visar upp texten "Fuck Trump" på baksidan av gitarren till publikens stora jubel.

Jag är inte speciellt inlyssnad på bandet men jag blir häpen över hur bra det är, bra rap, tunga beats och de funkiga gitarrerna slår helt rätt! Under tredje låten Take the Power Back är revolutionen inte långt borta och publiken är bara ett kommando ifrån en stadskupp. Då händer det som absolut inte får hända. Sprak, sen dör ljudet i PA-anläggningen. Endast scenljudet från förstärkare och monitorer blir kvar. Som tur är så är de extremt skickliga och proffsiga musiker, så de fortsätter med showen och tappar endast lite publik. Att tänka sig detta skulle hända någon av "USB-artisterna" vore förödande.

Med bara monitorljud så fortsätter konserten ett par låtar för att ljudet med ännu ett sprak hoppar igång igen. Det håller dock bara en halv låt innan det försvinner igen, nu till publikens uppenbara besvikelse och flera går därifrån. Detta avbrott är mycket kortare men anläggningen repar sig inte riktigt utan det är lite smått skrapigt ljud resten av konserten. Men misströsta inte, Prophets of Rage fortsätter med sin grymma show, och de får igång festivalens största cirkelpit som efterföljs av ett old school hiphopmedley med bland annat Insane in the Brain. De bakar även in en mäktig hyllning till den framlidne Chris Cornell. Det är sista giget på Prophets Europaturné och samtidigt deras första gig i Sverige. Förutom det tråkiga med ljudet, så kunde det inte bli en bättre spik i kistan på Bråvallafestivalen.

 

BETYG: 
SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (Tommy.Hansson@rockbladet.se)
KONSERT: Prophets of Rage
ARENA: Bråvalla Festival / Luna
DATUM: 2017-07-01
BÄSTA LÅTEN: Take the power back

 

Relaterade artiklar