Quinn Sullivan släpper ny musikvideo för Midnight Highway

Quinn Sullvian släppte sitt senaste album Midnight Highway 24 Mars på Provogue Records/Mascot Label Group. Den femte augusti spelar han på Notodden Bluesfestival i Norge.

Trots att Quinn Sullivan endast är 17 år gammal, räknas han redan som en proffsmusiker och har delat scen med bland annat Buddy Guy, Eric Clapton, Los Lobos, The Roots, Derek Trucks & Susan Tedeschi och Joe Bonamassa. Han har även agerat förband till B.B. King som lät honom spela på B.B Kings älskade gitarr Lucille.  Tredje albumet producerades av den flerfaldigt Grammy-belönade producenten Tom Hambridge, som även uppträder i form av trummis med Quinn. Karriären för den unga musikern började när barnmusikbandet Tom Jam Puppet band rekryterade honom vid tre års ålder, tre år senare uppträdde han på The Ellen Degeneres Show. Under nio år har Buddy Hu sett honom som sin skyddsling och är än idag hans protegé Buddy Hu sen tog Buddy Guy sig an honom vid 8 år och är än idag hans protegé.

– På den här plattan ville jag se hur långt vi kunde sträcka ut musikaliskt. Jag har varit mer delaktig i allt från arrangemang, produktion till låtskrivande. Jag vill inte helt lämna bluesen, det gör jag aldrig men samtidigt testa lite nya grejer. Att få till sången kändes extra viktigt och är resultatet av många spelningar och träning med min sångpedagog. Det var lite märkligt när rösten förändrades för några år sen, berättar Quinn Sullivan.

Se musikvideon här: 

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar