Raised Fist – Gudomligt och intensivt

Norrland är starkt präglat av hardcorescenen med band som Totalt jävla mörker, Refused och såklart de legendariska Raised Fist.         Raised Fist är kända för deras intensiva liveshow och på Bråvalla blir man inte besviken.

Man kan inte säga annat än att frontmannen Alexander Hagman var gudomlig. Med sina sylvassa skrik och hopp som fick Patrik Sjöberg och Christian Holm att blekna i jämförelse, levererade dom en helt galen konsert. Basisten Andreas Johansson sprang, hoppade och röjde som en galning när han rätt som det var ramlade och var några centimeter från att bränna hela huvudet på pyrotekniken. Det tog dock bara sekunder innan han var på benen igen och fortsatte minst lika intensivt.

Alexander levererade sedan tunga mellansnack kring jämställdhet efter uttalandet om framtiden för Bråvallafestivalen, något som bemöttes med publikens stora jubel. I min värld var det nog ingen som skulle gjort det bättre. Hardcorefesten avslutas med den riktiga hitlåten friends and traitors, fett! 

 

BETYG: 
SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
KONSERT: Raised Fist
ARENA:  Luna / Bråvalla Festival / Norrköping 
DATUM: 2017-07-01
BÄSTA LÅTEN: Man & Earth
 


 

Relaterade artiklar