SHAMAN’S HARVEST SLÄPPER RED HANDS BLACK DEEDS

The Come Up är plattans första singel och är en upptempolåt som är en blandning av Motown fasta takt och The Rolling Stones sliriga sväng. Med andra ord en singel som fullkomligt vältrar sig i nedstämdhet.

Annons 

 

-Det är så mycket negativt på sociala medier idag med allt från vardagsproblem till vårt lands position i världen. Den fungerar som terapi, om hur du inte har någon möjlighet att påverka vissa situationer eller att du inte kan forma ditt liv så som du vill ha det. Ibland måste man bara åka med och gilla läget, förklarar sångaren Nathan Hunt.

Idag kämpar musikern fortfarande mot depressioner. För tre år sedan, år 2014 drabbades av han av strupcancer, en sjukdom som höll på att bli slutet för bandet. Men idag är dom tillbaka och alla motgångar som varit i vägen har endast bidragit till en starkare gemenskap hos medlemmarna.

Albumet kommer att släppas på global nivå den 28e juli på Mascot Label Group. Föregångaren Smokin; Hearts & Broken Guns har genererat mer än 31 miljoner streams, 8 miljoner visningar på YouTube och haft flera hits på amerikansk rock radio, något som ökar kraven på uppföljaren.

Se videon för singeln här: 

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar