Von Hertzen Brothers skriver på världskontrakt med Mascot Records

Mascot Records är otroligt stolta och glada att meddela att bolaget signat ett av Finlands mest hyllade rockband, Van Hertzen Brothers! De blir en del av Mascot-familjen som redan inkluderar Black Stone Cherry, Monster Truck, Black Country Communion, VOLA, Shaman’s Harvest och Big Jesus.

Annons 

 

Det utmärkelsebelönade topplistebandet har haft tre förstaplaceringar på Finlands albumlista Stars AlignedNew Day RisingLove Remain The Same) och ytterligare två topp-5 album Nine LivesApproach i sitt hemland vilket lett till ett Emma pris (Finska Grammyn) och ett Progressive Music Award för årets låt samt flera nomineringar och lovord genom åren. Deras  fantastiska live-shower har imponerat på hela Europa sedan 2000 vilket get dem jobbet som förband till bl a Foo Fighters30 Seconds To MarsNeil YoungZZ TopAnathema och Opeth.

– Vi har leteat efter det rätta bolaget som kan ta oss ut internationellt och är övertygade om att Mascot ger oss möjligheten att bygga vidare på det vi redan åstadkommit. Vi ser fram emot vårt samarbete och är stolta över att få arbeta tillsammans med Mascot, berättar Mikko Von Hertzen

Mascots ägare Ed van Zijl:

– Vi är otroligt glada över att Von Hertzen Brothers skrivit på för Mascot. De har allt det som ett riktigt bra rockband ska ha: förmågan att sträcka ut, de är spännande, innovativa och helt fantastiska live. Det ska bli spännande att se vad som händer framöver.

Bandet befinner sig för närvarande i studion för att mixa det kommande albumet V11-War Is Over,som kommer att släppas under hösten. Härnäst väntar en turné i Storbritannien med tolv inbokade spelningar, som startar 5 november i Rescue Rooms i Nottingham. Bandet avslutar året med två gig i Kulturhuset i hemstaden Helsingfors 1:a och 2:a december.

TURNÉ

Söndag 5 november – Nottingham, Rescue Rooms

Måndag 6 november – Manchester, Rebellion

Tisdag 7 november – Sheffield, Leadmill

Torsdag 9 november – Newcastle, Think Tank

Fredag 10 november – Glasgow, G2

Lördag 11 november – Norra Wales, Hard Rock Hell

Söndag 12 november – Bristol, The Fleece

Tisdag 14 november – Norwich, Waterfront Studio

Onsdag 15 november – Southampton, Talking Heads

Torsdag 16 november – London, The Garage

Fredag 17 november – Norra Wales, HRH Prog 6

Lördag 18 november – Wolverhampton, Slade Rooms

Fredag 1 december – Helsingfors, Kulturhuset

Lördag 2 december – Helsingfors, Kulturhuset

 

Relaterade artiklar