You Me At Six – Rivigt men vackert

Mysigt, vackert men ändå lite rivigt. Med sin fantastiska förmåga att inkludera publiken och ta sig an live-scenen anser jag att You Me At Six var en av festivalens bästa spelningar.

Med den gråa himlen utanför och regnet hängandes i luften, samlades människor under det tält som i år har blivit en populär scen, likt en mysig klubbspelning. Där väntade det 60 intima men ändå händelserika minuter där sångaren, Josh Franceschi stundtals hoppade runt likt en duracellkanin. Det kändes definitivt som att bandet tog i mer nu än på deras senaste Sverige-spelning och på så sätt blev det en aning mer rivigare spelning än väntat. Något som snarare kändes som en uppgradering och en möjlighet till att kunna bredda sin målgrupp för framtiden. Men trots detta lyckades de ändå hålla en bra variation på låtarna och under låten Take on the World uppmanande Josh publiken att sätta sig på varandras axlar och lysa upp det mörka tältet med sina tändare i takt till hans ljuva stämma. 

Detta är ett band som verkligen vet hur man ska leverera på en live-scen och som bemästrar sina kunskaper kring publikkontakt och inkluderande av hela publiken. Något som märktes av vid ett flertal tillfällen då både jag, men även andra runt omkring mig, fick känslan av att Josh tittade in i just våra ögon, då man nästan kände sig utvald.

BETYG :
SKRIBENT: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
KONSERT: You Me at Six
ARENA:  Bråvalla / Norrköping
DATUM: 2017-06-30
BÄSTA LÅTEN: Take on the World
BÄSTA MINNET: Stämningen under hela spelningen, men framförallt under Take on the World
 

Relaterade artiklar