Avatar äger scenen och lämnar ingen besviken

Avatar – ett band jag gillat väldigt länge. Jag laddade ner Schlacht-plattan redan när den släpptes 2009, och jag var fast. Jag såg de för första gången live på arenan, ungdomens hus i Falun strax därefter.  Jag var 17år, jävligt true och det var typ 10 personer i lokalen. Idag är det på Sabaton Open Air och maxat med folk. Jag pratar förstås om Avatar!

Det är inte samma band jag såg för 8 år sedan. Nu är det clownsmink och ett snällare sound. Inte mig emot, jag har följt detta band i 8år och det är rakt igenom asbra! Sångaren Johannes Eckerström är verkligen direkt hämtad ur en skräckfilm, och jag får en obehaglig tanke till "The smiling man" (vet du inte vad det är, googla). Karaktärerna känns genomtänkta, det stämmer med musiken och det är ingen som står still till göteborgskvintetten. Clowner och jokrar kan lätt kännas lite trött nuförtiden, men verkligen inte Avatar. Det är utan tvekan festivalens bästa konsert, och det gläder mig enormt hur långt bandet gått under åren. Tyvärr spelas inte mina egna favoriter Queen of Blades och Shattered Wings, men det kan jag ta, dom har ju några år på nacken. När allt är sådär riktigt bra finns inte så mycket att säga, men ska lämna er med ett slutord – eller snarare en befallning, se avatar så fort du har chansen!

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
KONSERT: Avatar
ARENA:  Sabaton Open Air, Falun 
DATUM: 2017-08-19
BÄSTA LÅTEN: Hail The Apocalypse

Relaterade artiklar