Big Kizz på Geronimo’s – Graveyard + Spiders + Lady Banana = SANT

Fucking Good Times och stora kyssar från Göteborg blev det på den lilla texmex-krogen Geronimo's i Gamla Stan när tre föredettingar som håller på att bli heta igen (egen utsago) bröstade upp sig för stockholmarna.  ​

Axel Sjöberg lämnade trumpallen i Graveyard efter de klassiska interna bandstridigheterna och drog igång powertrion Big Kizz tillsammans John "Who-The-Fuck-Is-John-Hoyles?" Hoyles (Spiders, Witchcraft, Troubled Horse – vilka band den killen har på sitt CV!) och Pontus Westman från garageoutfiten Lady Banana. En trespårs-sjua, Eye On You, har nått omvärlden med två egenpennade låtar och en tolkning av Roky Erickson's White Faces. Framöver ska det även komma en tia.

Lite kul är att jag bevittnade en liknande konstellation på samma scen för bara några månader sedan (11:e maj)  när sångaren och gitarristen Hoyles luftade sin solodebut Night Flight med Sjöberg bakom trumskinnen. I Big Kizz är det dock bas som gäller för exilbritten som också lämnat över merparten av de vokala resurserna till Westman, resurser som passar mycket bra till den här skrammelrocken.

Det är lite av ett konvent för rockband i Stockholm på Geronimo's ikväll där bland andra Robban Hellacopter och medlemmar från Dead Lord och Svartanatt är på plats för att spana in Big Kizz livepremiär i hufvudstaden. Under en intensiv trekvart, aka vinyllängd, är det rivig, ruffig och punkig garagerock som gäller. Vi får material från kommande plattan blandat med några covers som Bikini Kill's Rebel Girl som i tre vita medelålders mäns tappning blir Rebel Boy. Låtmaterialet är kanske inte sylvasst men utförandet är förbaskat kul och Lo-Fi deluxe. Enda lugna låtinslaget avslutas med Axel-orden "Där har ni så ni kan gråtrunka i två veckor!".

Axel Sjöberg är inte bara en av Sveriges svängigaste trummisar (i gott sällskap med Horisont's Pontus Jordan), snacka kan han också. Det munlädret fick vi ta del av i slutet av Graveyard's spelningar när han oftast stegade fram till micken för en salva i hundraåttio och ikväll kommer det mycket skoj från den mannen mellan låtarna. Stand-up nästa?

 En härlig kväll på Stockholms skönaste rockställe. När släpps albumet?

 

 

BETYG: RB-Betyg-7_10
SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: Big Kizz
ARENA: Geronimos FGT / Stockholm
DATUM: 2017-08-24
BÄSTA LÅTEN: Eye On You


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Fredrik Blid

Vinylnörd med en aldrig sinande låga för den skitiga, ruffiga och rotnära rocken.Är det ett eller många stänk av smutsig blues så är det oftast väldigt bra. AC/DC, Creedence, Led Zeppelin och Status Quo är några av de gamla hjältarna och Rival Sons, Blues Pills, Uncle Acid och The Temperance Movement några av de nya. Mer munspel och polisonger åt folket helt enkelt!

Svenska singer/songwriters med stora doser hjärta och smärta är en annan passion med Lundell som obestridd kung och husgud följd av kronprinsarna Plura, Thåström, Winnerbäck och Per Persson.

The Boss är för övrigt världens bästa liveartist genom tiderna, den som tycker något annat har givetvis fel 😉

Relaterade artiklar