Black Country Communion släpper nytt album

För sju år sedan fördes gruppens medlemmar samman av producenten Kevin Shirley. Sedan dess har bandet förärats med utmärkelser som Best Breakthrough ActClassic Rocks prestigefyllda Rock Of Honor Awards.

Black Country Communion utgörs av ikoner som sångaren och basisten Glenn Huges (Deep Purple, Trapeze), trummisen Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), keyboardisten Derek Sherinian (Dream Theatre, Alice Cooper, Billy Idol) samt blues-rock gitarristen och sångaren Joe BonamassaBCC IV är gruppens första studioalbum sedan Afterglow släpptes år 2013. Återigen tog bandet hjälp av Kevin Shirley under inspelningen. Kevins tidigare arbete med Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey och The Black Crows har gjort honom till en av rockvärldens mest åtråvärda producenter.

Intiativet att spela in ett fjärde album kom från Joe Bonamassa.

– Det kändes som att tiden var rätt för en ny platta med Black Country Communion. Då jag kontaktade Glenn, Derek och Jason var alla genast med på noterna. Tiden var inne, berättar Joe Bonamassa.

 Ryktena om ett nytt album började i oktober förra året och spreds via sociala medier. Sju år har gått sedan debuten och denna gången tog det endast fyra månader att skriva låtarna.  Arbetet bakom albumet tog sin början i Cave Studios, Los Angeles i december förra året och mixades sedan i Cave Studios, Sidney i mars detta året.

Alla låtarna på skivan som släpps den 22 september, är skrivna främst av Glenn Hughes och Joe Bonamassa, förutom The Last Song For My Resting Place vars text är skriven av Joe.

 Black Country Communions budskap är enkelt: Hårdrocken lever i högsta välmåga.

Se videon till senaste singeln Collide:

Skribent: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@hotmail.se)

Relaterade artiklar