CyHra: Debutalbumet “Letters To Myself” släpps den 20 oktober via Spinefarm Records

Det nya bandet CyHra med bland annat sångaren Jake E (tidigare Amaranthe) och gitarristen Jesper Strömblad (tidigare In Flames) har släppt mer information om det kommande debutalbum ”Letters To Myself”.

Letters To Myself” som släpps den 20 oktober innehåller alla de komponenter som bandets medlemmar gjort sig kända för genom åren från sina tidigare band. Med Jesper Strömblads riffs och patenterade hookar till Jake E’s omisskännliga röst och Peter Iwers groove-drivna precision samt Alex Landeburgs rytmiska fundament upptäcker bandet nya musikaliska territorier, utmaningar och identitet.

CyHra delar även med sig av första smakprovet från albumet via singeln ”Karma” som du kan lyssna på här

 

CyHra formades 2016 av de gamla vännerna Jake E. och Jesper Strömblad för att tillföra något nytt till metalscenen och fortsätta att utvecklas över de nästa årtionden.

Tillsammans med In Flames bassisten Peter Iwers och trummisen Alex Landenburg (nuvarande Rhapsody och tidigare I trashlegenderna Annihilator) kompletterar de bandets line-up och ryktet har redan spridits snabbt inom metalvärlden sen de avslöjande deras planer tidigare i år.

“The excitement that I feel about Cyhra is over the top,” Jake E. exclaims. “I have to pinch myself every day to make sure it’s not just another dream. I am so proud of the music we have created and I can’t wait to show it to the world!”

“For the first time for as long as I can remember, I feel I am a part of something special,” adds Strömblad. “This band has helped me regain my true passion for music. I can’t wait to share this with the world!”

CyHra ger sig ut på turné I sammanband med albumsläppet och första spelningen är på Nosturi I Helsingfors den 27:e oktober.
 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: CyHra
AKTUELLA MED: Första singeln "Karma" från kommande debutalbumet "Letters to myself"
"Karma" SLÄPPS: 25 augusti 2017
ALBUM SLÄPPS: 20 oktober 2017
SKIVBOLAG: Spinefarm Records
FÖRHANDSBOKA: Via Bengans.

 

BANDFAKTA – CYHRA
MEDLEMMAR
Sång: Jake E (ex-Amaranthe)
Gitarr: Jesper Strömblad (ex-In Flames)
Bas: Peter Iwers (ex-In Flames)
Trummor: Alex Landenburg (ex-Annihilator)

| HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |

Relaterade artiklar