Freedom Call får med sig publiken på allsång

Allsång, hopp och besök av påven, happy metal helt enkelt. Dom tyska Power metal-kungarna Freedom Call, eller som dom själva kallar det happy metal, är verkligen kvällens höjdpunkt på Sabaton Open Air's  första dag.

Sången sitter som en smäck, riktigt proffsigt! Freedom Call öppnar stadigt upp med Tears of Babylon från Legend of The shadowking-plattan och allsången är ett faktum. Stämningen är på topp när sångaren och gitarristen Christian Bay tar på sig en påvehatt,och framför en egen version av klassikern Hallelujah. Hallelujah, Heavy metal Hallelujah – Freedom Call. Alla sjunger med och låten går sedan över i Metal is for everyone från senaste skivan Master of Light. Rejäl publikrespons blir det även under Union of The strong som är en personlig favorit, grym spelning kort och gott.

 

SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Georgios Grigoriadis (georgios.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: Freedom Call
ARENA: Sabaton Open Air, Falun
DATUM: 2017-08-17
BÄSTA LÅTEN: Tears of Babylon
 

Relaterade artiklar