H.E.A.T släpper första singeln “Time On Our Side” från kommande albumet

Det har varit ganska tyst från Upplands-Väsbybandet H.E.A.T under senaste året. Men nu ska de äntligen släppa nytt material och ge sig ut på vägarna igen. I fredags släppte de första singeln "Time On Our Side" från det kommande albumet "Into The Unknown" som släpps om drygt en månad. Det är en otroligt lovande och pampig låt som sätter ribban rätt högt för vad nya albumet ska låta.

Annons 

 

Det råder inget tvivel att jag har en viss förkärlek till Upplands-Väsbybaserade H.E.A.T med Erik Grönwall i spetsen, och då framför allt att se dem live. Förra albumet ”Tearing Down The Wall” var enligt mitt tycke deras absolut bästa skiva hittills. Den har gått på repeat många gånger sedan dess.

Nu är det alltså dags för ny skiva, ”Into The Unknown”, och i fredags den 11 augusti släppte de första singeln ”Time On Our Side”. Det är en mycket välskriven låt där en enkel synt-melodi tillsammans med en hårt pulserande basgång inleder singelspåret. Under första versen byggs låten upp med Eriks sång och trummorna med sin stora rumsklang ökar energin och trycket för att nå sin absoluta klimax framme i refrängen. Jag misstänker att det här kommer bli ett maffigt öppningsnummer på deras kommande turné.

Jag och många andra har väntat länge på att bandet ska bli stora för den breda massan, och det är inte alls omöjligt att detta kommer ske med sitt nya album. Känslan är att de tillsammans med Tobias Lindell nu har satsat ännu mer på produktionen i sin helhet, vilket har gjort deras musik ännu lite mer kommersiellt gångbar. Får lite samma arena-känsla som till exempel band som Muse, men även den omställning som det svenska bandet Sonic Syndicate gjort med deras senaste album.

Hoppas nu verkligen att resten av albumet håller samma höga klass.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: H.E.A.T
RECENSION: Singeln ”Time On Our Side”, från albumet ”Into The Unknown”
RELEASEDATUM: 2017-08-11
SKIVBOLAG: Gain / Sony Music Sweden

BANDFAKTA – H.E.A.T

MEDLEMMAR
Erik Grönwall – Vocals
Dave Dalone – Guitars
Jona Tee – Keyboards
Jimmy Jay – Bass
Crash – Drums

 

Relaterade artiklar