Hammerfall får publiken att flockas

Ett av Sveriges absolut största hårdrocksband, legenderna från Göteborg. jag pratar förstås om Hammerfall! Listan på hits kan göras riktigt lång och snacka om att de levererar.

Det är den största publiken hittills på festivalen och allsången är enorm under låtar som Renegade, Any Means Necessery, Raiders of The storm och självklart Let The Hammer Fall. Under den sistnämnda plockar även Oscar fram en hammarformad gitarr, och vilken stämning det blir. Bäst tycker jag ändå är Last Man Standing. Det är en låt jag blev kär direkt när den kom ut. Mitt i setet kliver bandet av, och in kommer några andra musiker och spelar folkmusik. Nog är det stämningsfullt men tyckte att själva konserten dog lite där. Många band i Power metalspektrat skulle fixa det galant, men just Hammerfall kanske inte är det bandet. Efter en lång instrumental låt med nyckelharpa och akustisk gitarr kliver bandet på och spelar en nedskalad version av Glory to The Brave. Sedan går man tillbaka till rötterna och bränner av Stone Cold, en 20år gammal låt som jag då aldrig tidigare hört live. Hammerfall är ett grymt bra liveband, tajt, bra röj och grymt musikaliskt.

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Georgios Grigoriadis (georgios.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: Hammerfall
ARENA: Sabaton Open Air, 2017
DATUM: 2017-08-18
BÄSTA LÅTEN: Last Man Standing

Relaterade artiklar