Rocklegenden Steve Harris i egen hög person

British Lion, eller man kanske direkt ska säga Steve Harris, för det är vad bandet är. Det är alltså Iron Maidens egna Steve harris som besöker Falun och Sabaton Open Air, vilket är väldigt häftigt.

En så stor rocklegend på en såpass liten festival är inte varje dag man ser. Konserten då? Nej, inte särskilt imponerande. Steve Harris skriver majoriteten av Iron Maidens låtar och British Lion verkar vara Steves andra sortering. Några schyssta refränger finns väl i bland annat Lost Worlds, men överlag tror jag inte bandet höjt så många ögonbryn om det inte var Iron Maiden-basisten som var på scen. Jag får känslan av att ingen riktigt lyssnar på British Lion utan är där för att se Steve. Lite energi finns väl i sångaren Richard Taylor, men det är sparsamt. Det märks att detta är mer ett studioprojekt än ett liveband kan man säga. 

 

ROCKBLADET.se 5 out of 10SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF:Georgios Grigoriadis (georgios.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: British Lion
ARENA: Sabaton Open Air, Falun
DATUM: 2017-08-19
BÄSTA LÅTEN: Lost worlds

Relaterade artiklar