Santa Cruz släpper sitt tredje album, Bad blood rising i oktober

Finska bandet Santa Cruz släpper äntligen sitt efterlängtade album som blir nummer tre i ordningen. Bara namnet Bad Blood Rising och dom elva spåren med lika hårda och nattsvarta titlar lovar gott. Vi hoppas att detta är albumet som äntligen resulterar i att Santa Cruz får den uppmärksamhet som dom förtjänar och  att världen upptäcker arvingarna till den gamla erans idoler. Santa Cruz är redo att ta över, stå inte i deras väg, för dom är på gång

Santa Cruz släpper sitt tredje studioalbum den 6/10 och efter det väntar en lång, världsturné. Men detta är inte det enda som är värt att firas, i år är det nämligen tio år sedan som Archie och Johnny la grunden för det som idag är Santa Cruz. På deras framgångsrika CV återfinns en mängd hits, som We Are The Ones To Fall och Wasted &Wounded som spelades flitigt på radion i hemlandet Finland, likaså en turné i USA med Sebastian Bach. Att bandet skulle listas som ett av dom tio hetaste artisterna att hålla koll på av ärorika Rolling Stone Magazine är inget som förvånar deras fans.

Deras rykte om att hålla den gamla livsstilen som många än idag förknippar med rock och som beskrivs med tre ord:  sex, drugs and rock n´ roll vid liv har tagit en ny vändning i samband med nya albumet. Enligt frontmannen Archie, handlar den nya skivan mer om än att bara festa.

–  Jag var runt elva år gammal när jag upptäckte punk och rockmusik. Kort därefter började jag lyssna på band som Guns N´ Roses, Mötley Crüe, W.A.S.P. och Poison. Låtarna på Bad Blood Rising handlar inte om att festa och må bra. Istället valde vi att lyfta fram svårigheterna med hanteringen av depression, för ett par år av hårt festande kommer  slita på dig. Men ingen på utsidan kommer att bry sig, för dom ser bara den glamourösa sidan av livsstilen och det är därför jag tror att så många har gått bort. Som Jim Morrisson och Kurt Cobain, nu senast var det Chris Cornell som inte orkade mer. När du väl har börjat med musiken på allvar, turnéer som är utan slut, då kommer du att börja dricka mer eller använda droger på en daglig basis. Och det kommer skada dig, berättar Archie.

Men missta inte Bad Blood Rising för att vara ett konceptalbum, istället är det snarare en dagbok skriven av bandmedlemmarna, både på och av den långa vägen de har färdats på.

–  Albumet innehåller både dom tyngsta, men också dom bästa upplevelserna som Santa Cruz har gått igenom. Vi försökte inte medvetet att skapa något nytt och annorlunda, än våra tidigare album, men jag tror att mycket beror på våra nya influenser och deras påverkan på vår musik, berättar basisten Middy Cruz.

Helt borta är dock inte det karismatiska Santa Cruz-soundet, snabba gitarrer och bastanta trummor är fortfarande en stor del av deras sound, fast mer utvecklat än tidigare. Vi på rockbladet har sedan dag ett trott på att Santa Cruz är en del av den nya eran och det är också vad sångaren Archie starkt markerar i senaste singeln River Phoenix med orden.

'We're going down like River Phoenix, to rise up from the ashes once again'.

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
BAND: Santa Cruz
AKTUELLA MED: Nya albumet "BAD BLOOD RISING"
RELEASEDATUM: 2017-10-06
SKIVBOLAG: Sakara Records
KONSERTER: 30/9 Hardrock Café Sthlm, 29/11 Kraken / Rockin Over The Borders, 1/12 Sticky Fingers GBG

 

FAKTA OM – SANTA CRUZ

MEDLEMMAR
Archie: Vocals, Guitar
Johnny: Guitar, Backing Vocals
Middy: Bass, Backing Vocals
Taz: Drums, Backing Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

FAKTA – BAD BLOOD RISING

RELEASEDATE: 6th OCT – Scandinavia, Japan / 10th NOV – Worldwide

LÅTLISTA

1. Young Blood Risingdo
2. River Phoenix (Album version)
3. Fire Running Through Our Veins
4. Drag ME Out Of The Darkness
5. Breathe
6. Voice Of The New Generation
7. Back From The Dead
8. Bad Habits Die Hard
9. Pure Fucking Adrenaline
10. Get Me Out Of California
11. River Phoenix (Part 2)

BAD BLOOD RISING TOUR 2017

06.10. Helsinki, Tavastia (Album release show)
07.10. Loimaa, Seurahuone
13.10. Pori, Kino
14.10. Oulu, Hevimesta
26.10. Turku, Gong
27.10. Jyväskylä, Lutakko
28.10. Kuopio, Henry's Pub
03.11. Joensuu, Kerubi
04.11. Tampere, Olympia
10.11. Lappeenranta, Old Cock
11.11. Savonlinna, The Rocks

29.11. Stockholm, Kraken – Rockin Over Boarders
30.11. Oslo, Olsen på Bryn
01.12. Gothenburg, Sticky Fingers w Dregen
02.12. Malmö, KB
03.12. Copenhagen, Hard Rock Cafe
05.12. Nottingham, Rescue Rooms
06.12. Milton Keynes, Crauford Arms
07.12. Grimsby, Yardbirds
08.12. Sheffield, Corporation
09.12. Birmingham, The Flapper
10.12. Glasgow, Cathouse
12.12. Manchester, Academy 3
13.12. London, Underworld
14.12. Chester, The Live Rooms
15.12. Swansea, Sin City
16.12. Bournemouth, Anvil
17.12. Norwich, Waterfront
19.12. Hamburg, Indra
20.12. Cologne, MTC
21.12. Bochum, Rockpalats
22.12. Lichtenfels, Paunchy Cats

Relaterade artiklar