The Finnish Invasion – Amorphis

Efter ett kort uppehåll är finska invasionen tillbaka för att kickstarta varje helg med riktigt bra musik och först ut är Amorphis. Ni hittar dom musikvideor vi anser vara dom bästa här nedanför och lite mer på vår spotify.

Amorphis grundades år 1990 och har sedan starten varit en av Finlands mest framgångsrika aktörer på metalscenen. Namnet Amorphis kommer från det latinska amorphous, vilket betyder odefinierbar form. Musiken som skapas har många gånger blivit beskriven som en konst flera år före sin tid och det stora genombrottet år 1994 med Tales From The Thousand Lakes ledde även till ett internationellt genombrott.  Trots att tretton år har passerat, anses albumet fortfarande vara ett av dom mest banbrytande inom doom/death genren.

Debutalbumet The Karelian Isthmus släpptes två år tidigare, men nådde inte lika stor framgång. Trots flera byten av sångare, har nuvarande frontmannen Tomi Joutsen fortsätter att leverera under tretton år, detta efter att tidigare frontmannen Tomi Koivusaari tagit ett steg tillbaka för att endast ta sig an rollen som gitarrist. Under the red cloud må ha släppts för två år sedan, men är än idag lika aktuellt som då och vi ser fram emot nästa skiva, som förhoppningsvis inte är allt för långt bort.

Den nionde september öppnar Amorphis för Volbeat på Friends Arena och vi är självklart på plats, är ni? 🙂 

House Of Sleep – Eclipse

Silverbride – Skyforger

Sacrifice – Under the red cloud

HEMSIDA FACEBOOK INSTAGRAM ROCKBLADETS SPOTIFY

Relaterade artiklar