THE FINNISH INVASION: SANTA CRUZ krossar gränser tillsammans med tre andra band

Efter flertalet år som aktiva inom musikbranschen, där möten med band från andra sidan havet, som önskade det fanns lättare sätt att ta sig över gränserna var återkommande fick Jonas Lööw och Gabi  Mattsson en dag nog. Dom insåg att gränserna mellan de nordiska länderna måste krossas. Det började som en dröm och efter många med- och motgångar, samt mycket hårt arbete är den drömmen nu verklighet. En verklighet där inga gränser existerar och musik från alla nordiska länder är sammanlänkade. Rockin´ Over The Borders grundades och byggdes upp genom hoppet att ett en dag kunna få återuppleva en musikscen så som den borde vara och även var under sina forna glansdagar.  

Annons 

 

Rockin´ Over The Borders tillsammans med Rockbladet.se presenterar stolt:

THE FINNISH INVASION

The Finnish Invasion är det första eventet i sitt slag och förenar för en kväll, två finska band med två svenska, in the name of pure and dirty rock n´ roll.

EVENT: THE FINNISH INVASION
HEADLINER: SANTA CRUZ
ARENA: Kraken STHLM 
DATUM: 29 november. 2017 
TID: Dörrarna öppnas klockan 18:00, första band på scen 18:15
BILJETTER: Släpps 29 augusti via Tickster på den här länken

För mer info, besök vår hemsida: http://www.rockinovertheborders.com/  
Tävlingar och liknande kommer annonseras på Facebook samt Instagram.

 

HEADLINER: SANTA CRUZ (Finland)

Headliner Santa Cruz är känt som det sista bandet som fick ett stort genombrott genom Finlands underground scene. Gruppen grundades för tio år sedan, när underground scenen fortfarande var aktiv, av frontmannen Archie Cruz och gitarristen Johnny Cruz. När sedan basisten Middy Cruz och trummisen Tazzy Cruz gick med, blev bandet äntligen komplett och framgångarna lät inte dom inte vänta. Inom ett par år förverkligades deras drömmar om att en dag stå på samma scen som barndomsidolerna Skidrow och AC/DC. Nu är det istället Santa Cruz som genom sin musik och liveframträdanden återinför den hårda, råa attityden och ärligheten som färgade 1980-talets rena rockmusik. Ingen lämnas oberörd när dessa blivande giganter tar över världens scener och gör de till sina revir. Tredje fulldängaren Bad Blood Rising beräknas släppas i Oktober och namnet visar att gruppen är redo att bränna in sitt avtryck. Med en låt tillägnad skådespelaren River Phoenix, vars rena själ enligt sångaren Archie Cruz förtärdes av Hollywood visar att lågan fortfarande ökar. Musik, den äkta musiken har inte dött, den är fortfarande levande och accelerera i hög fart mot en ny era, med Santa Cruz fyra medlemmar i fronten. Med nya skivbolaget Sakara Records bakom sig och även flertalet internationella och nationella turnéer, är det ingen som vågar ifrågasätta det faktum att dessa långhåriga rockers kommer lämna djupa avtryck på musikhistorien och förändra allt som en gång var känt som rockmusik i alla dess skepnader.   

HEMSIDA | FACEBOOKINSTAGRAM | SPOTIFY |

 

SISTER (Sweden)

Sister är ett av Sveriges mest exklusiva och framgångsrika musikexporter, likasåväl som veteraner inom scenen. Sedan starten år 2006 har deras förmåga att leverera rå, tung, energisk punk/metal musik på en nivå som både fångar in, men också krossar ens hjärta fullständigt aldrig ifrågasatts. Ryktet om att vara en av dom bästa liveakterna som går att boka, är välförtjänat. Efter flertalet headliner turnéer runt om i Europa, men även som förband till U.D.O., Hardcore Superstar, Skidrow, Wednesday 13, CrashDiet and Fozzy har storleken på scenerna bara ökat. Deras senaste framträdande på festivalen Summer Breeze Open, bekräftade rykten om att Sister stigit i graderna och tar därmed sitt internationella genombrott till högre nivåer. Gruppen är kända för att inte dra sig för att uppmärksamma händelser eller situationer som är av vikt, något som är tydligt i musikvideon Endangered Species, från senaste albumet Stand Up, Forward, March. Musiken som skapas är väl kompatibel med deras framträdanden och speglar varandra genom varje liveshow. Sister är utan större konkurrens ett av Sveriges mest framstående liveband och vart de än befinner sig, så kommer deras avtryck aldrig att suddas ut. 

HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |

 

 SHIRAZ LANE (Finland)

Trots att medlemmarna till större delen är i den yngre tjugoårs-åldern, anses Shiraz Lane vara veteraner inom Finlands underground scen. Deras första egna turné som headliner ägde rum i början av året och succén var ett faktum redan vid första spelningen i Spanien. Tidigare turnéer med Lordi i Europa och även en nationell klubbturné med Santa Cruz på Finlands största klubbar, likaså svenska Backyard Babies är ytterligare bevis på ovanstående påståenden. Efter att ha vunnit Hard Rock Rising år 2014 och Wacken Metal battle året efter, har Shiraz Lane gjort det klart för alla att de inom kort kommer slå igenom på en hög nivå. Genom att sikta högt och inte bry sig om vad andra tycker, tänjer bandet på alla kända gränser genom att våga stå ut från mängden. Shiraz Lane har lyckats med något som få band idag gör, nämligen att skapa ett eget, unikt sound som utvecklar hårdrocken och förnyar den. Det faktum att de tar inspiration från old school band och skapar något nytt, gör det klart att en ny genre kommer grundas av dessa våghalsiga, unga män. Debutalbumet For Crying Out Loud släpptes i april år 2016, och trots flertalet inplanerad spelningar och turnéer, gick bandet tillbaka in i studion för att påbörja arbetet med sitt andra album tidigare i år. Shiraz Lane, ett band som brinner för sin passion så mycket, att dom trotsar allt och alla för att få sin vilja igenom. 

HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |

 

 STRŸKENINE (Sweden)

Strÿkenine är ett ungt och relativt okänt band från Stockholm, men låt dig inte luras av detta. Deras kärlek till musiken och det faktum att de med varje framträdande ger åhörarna en rejäl käftsmäll, för att skapa en show som aldrig tidigare har bevittnats visar att de är på god väg att nå sina drömmar. Medlemmarna har alla olika musikaliska bakgrunder och anser att detta är grunden till deras sound som formar Strykenine. I väntan på debutalbumet släpper bandet två singlar, den första i form av Dangerous, som mixades och spelades in av Stockholmscenens kändisar, Erik Modin och Calle Svennersted. 

| FACEBOOK | SPOTIFY | 

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
Foton: Santa Cruz – Viivi Huuska 
Foton: PRESS

 

Relaterade artiklar