The Storyteller lever inte riktigt upp till namnet

Det Gävlebördiga The Storyteller är sista bandet ut under den första officiella festivaldagen på Sabaton Open Air. Det är ganska kallt ute och jag önskar festivalen hade legat lite tidigare på året, så värmen kunde stannat lite längre.

The Storyteller lirar Power Metal och gör det riktigt bra. Lite mycket gitarronani för mig personligen, men det verkar gå hem hos publiken. Sångaren L-G Persson gör ett fantastiskt jobb, vilken pipa! Den går inte av för hackor vill jag lova. Gitarrljudet under solona måste kollas upp dock, tycker det är alldeles för "cleant" och faller inte riktigt naturligt i ljudbilden. Var aldrig rädd att kräma upp disten till 11! Annars rent musikaliskt riktigt bra, men scenmässigt skulle jag önska nån form av gimmick! Det är nått som saknas, om det är rustning jag vill ha vet jag inte… men något. Namnet The Storyteller känns lite outforskat, mitt tips är att gräva ner sig i det och se vad man hittar.

 

ROCKBLADET.se 5 out of 10SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Georgios Grigoriadis (georgios.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: The Storyteller
ARENA: Sabaton Open Air, Falun
DATUM: 2017-08-17
BÄSTA LÅTEN:  Changeling

Relaterade artiklar