Versi: “Det börjar äntligen hända saker”

Alla tre medlemmarna har erfarenhet från  tidigare band, två av killarna lärde till och med känna varandra under skoltiden, där den ena var elev och den andra lärare. Tillsammans utgör de bandet Versi, ett band med siktet inställt på dem stora scenerna.

–  När vi släppte Broken bones år 2015, så fick vi bra respons och hittade en publik, främst utanför Sverige. En stor del av våra följare är från England, vilket är kul. Det kan ju öppna upp för en karriär i flera andra länder, berättar gitarristen Tim Rytterström.

I samband med att Versi släppte "Broken bones" livedebuterade de på Lokomotivet i hemstaden Eskilstuna. Sedan dess har arbetet med att hitta nya spelningar pågått och resulterat i att bandet har spelningar inbokade i bland annat Varberg och Göteborg. Förhoppningen är att släppa ett album under 2018, men först ska bandet spela och släppa en ny singel. 

 – Den 15 september släpper vi singeln, "We Are", i samband med en releasefest på Hard Rock Café i Stockholm. Dagen efter spelar vi i Karlskoga, så det börjar äntligen hända saker och vi i bandet är väldigt förväntansfulla och ser fram emot vad framtiden kan inbringa.

 Samtliga bandmedlemmar har erfarenhet av att spela i band och har stått på scen förut. Dock var nervositeten påtaglig backstage inför debutspelningen på Lokomotivet. 

 – Det är alltid nervöst första gången man gör något nytt. Versi var ju för oss ett nystartat projekt. Eftersom att ingen visste hur många som skulle komma och se oss eller hur de skulle reagera, så var vi alla nervösa inför mottagandet. Men publiken kom igång väldigt snabb och det blev en lyckad spelning.

När det kommer till låtskrivandet, är det Tim som skriver det mesta av musiken, något han gjort sedan tonåren.  När han var femton år gammal köpte han sin första inspelningsutrustning och spelade både trummor och gitarr.

– Men idag är det endast gitarr. Själva låtskrivandet kom i samband med att intresset för att hitta på egna melodier ökade. Den första låten som jag skrev var riktigt usel, men jag forsatte i alla fall och desto mer jag skrev, desto bättre blev det. 

Versi är ett tämligen okänt band, men karriären går precis åt det hållet som killarna vill att den ska.

 – Målet är såklart att kunna leva på musiken. Vi jobbar på och samarbetet mellan oss är grymt bra. Vi har egen studio där en stor del av vår fritid läggs på att skapa ny musik. Tack vare bra kontakter har våra musikvideos redan nu fått många visningar på Youtube. Utöver det så väntar en del bra spelningar och våra managers förhandlar i nuläget om fler. Det är riktigt kul att folk gillar musiken! 

När Tim blir ombedd att beskriva hur Versi låter så säger han att de ligger någonstans mellan soft och hårdare metall. Dem flesta av låtarna handlar om livet och dess utmaningar.

– Det är lätt att uttrycka känslor genom musik. Det är ett effektivt sätt för att få människor att öppna ögonen och inse att alla inte har det lätt. Något som är väldigt viktig är att andra kan relatera till vår musik och ta den till sig. Det finns ingen bättre bekräftelse på att ett band har gjort något bra, än om deras fans kan ta till sig musiken. Youtube har för övrigt varit en fantastisk plattform för oss. Jag tror personligen att folk blir ännu mer tilltalade när de inte bara hör musiken, utan också ser en video som gestaltar låtens budskap. 

Versi grundades när Tim och Emanuel Möller, sångare och basist i bandet. De två möttes och bestämde sig för att fortsätta ett redan då framgångsrikt samarbete. Bandets trummis, Benjamin Abellan, tillkom senare.

– Jag arbetade som musiklärare och hade Benjamin som elev när vi startade Versi och hade redan då koll på Benjamin. Sedan när han skulle sluta skolan, så frågade vi honom om han ville spela med oss och han sa ja. Till en början kändes det dock lite märkligt, att ha honom där, för ibland kunde jag komma på mig själv med att betrakta honom som en elev, säger Tim med ett skratt. 

 – Versi är ett band som har har potential, så nu ska vi och bekanta oss med den svenska publiken. Lite längre fram är det Europa som gäller, sedan får vi helt enkelt se vad som händer, men inget är omöjligt. Mitt budskap till Rockbladets läsare är att drömmar kan gå i uppfyllelse bara man kämpar.

Medlemmar i Versi: 

Tim Rytterström – Gitarr
Emanuel Möller – Sång/bas
Benjamin Abellan – Trummor

Text: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
Foto: John Gyllhamn

Relaterade artiklar