Peter Doherty gör ytterligare en Sverigekonsert!

Första konserten sålde slut på under tre minuter. Nu kan vi meddela att Peter Doherty gör ytterligare en konsert på svensk mark i höst. Även denna på Vasateatern i Stockholm, men dagen därpå, lördag 25 november. Biljettsläpp onsdag 27 september klockan 10.00.

Annons 

 

Med fötterna djupt nedgrävda i den romantiska poesin har Peter Doherty skapat en mytomspunnen karriär som saknar motstycke i rockens närminne. I början av 00-talet slog han igenom som en av två låtskrivare i ett av årtiondets bästa och mest hyllade band, The Libertines. Efter att bandet upplöstes gick han vidare till att ha en framgångsrik karriär med sitt alldeles egna Babyshambles, och därpå även en blomstrande solokarriär. Förra årets hyllade Hamburg Demonstrations är ett tydligt styrkebesked från en artist som aldrig slutar att varken imponera, leverera och brinna för sin konst.
 
Peter Doherty har länge varit en av Storbritanniens mest spännande låtskrivare, något han har visat i samtliga av sina projekt. Med lika delar ljuv poesi som kaosartad leverans har sedan starten haft ett unikt uttryck. Som soloartist har Doherty släppt två album – 2009 års Grace/Wastelands och förra årets Hamburg Demonstrations – som båda visat en annan sida av artisten Pete Doherty. Det är även med det sistnämnda i ryggen som vi nu har äran att åter presentera honom på svensk mark. Alla som såg The Libertines fantastiska Sverigeåterkomst på Way Out West förra året är väl medvetna om att Peter Doherty är en artist i ordets rätta bemärkelse och en av få som aldrig slutar att göra intryck på sin publik. 

24 november – Stockholm, Vasateatern (slutsåld!)
25 november – Stockholm, Vasateatern (nytt datum!)

Släpps onsdag 27 september klockan 10:00 via Luger.se.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
KONSERTNYHET: Peter Doherty lägger till ytterligare nytt datum, 25 november även den på Vasateatern.

Relaterade artiklar