PREMIÄR: Bitch Hawk – Winning – en tokig blandning mellan Beastie Boys och Bathory

Om man tar en av Sveriges mest respekterade jazzgitarrister, en billboard-låtskrivare, en kaféägande rocksångare och en ska-trummis, får man tydligen, lite otippat, det kanske hårdaste som träffat dina trumhinnor detta år. Låt oss ge er neo-thrash-, punk-, hardcore-, sludge-, speed-bandet Bitch Hawk. En enhet till synes besatt av att förena Beastie Boys sväng med Bathory. 

Annons 

 

 

Dagens rockmusik är unken, ofta självuppblåst, barikad-patetisk och genomsyrad av en macho-jargong lika förlegad som ett tritonus-intervall. Med det sagt, Bitch Hawk spelar rock, de är vita män och de har döpt sitt band till Bitch Hawk. Vad du än känner så kan vi lova att du kommer inte att lämnas oberörd.

Vi släpper nu lös första singeln från ett kommande debutalbum. Singeln Winning är den snällaste låten på plattan. Likväl som med de väna pressbilderna tar vi gemene man och leder hen med ett mjugg-leende rakt ner i fördärvet.  "The song is based on the downfallof Charlie Sheen", säger bandet. Fan vet vad de menar med det. 

Våga nu inte börja härja om supergrupp, men bakom namnet Bitch Hawk döljer sig inga nykläckta ungtuppar. Basisten Patrik Berger är kanske mest känd för att skriva låtar till Lana Del Rey och Charli XCX.
Han skrev även ”I Love It” till Icona Pop och "Dancing on My Own” tillsammans med Robyn. Han har också ett förflutet i kaosrockarna Snuffed by the Yakuza.

Andreas Hourdakis är en av Sveriges bästa jazzgitarrister och turnerar Europa runt som medlem i Magnus Öströms band. Han släppte just ett välmottaget soloalbum som Andreas Hourdakis Trio.

På sång återfinns Fred Burman, som annars sjunger i Satan Takes A Holiday. Henrik bakom trummorna har harvat i ska-träsket och obskyra rockband tills han nu hittat hem.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Agnes Thor
PREMIÄR: Bitch Hawks första singel "Winning"
RELEASEDATUM: 2017-09-29
SKIVBOLAG: Adrian Records
BITCH HAWK – FACEBOOK.

 

Relaterade artiklar