PREMIÄR: Sparzanza – ANNOUNCING THE END

Här kommer Sparzanzas andra singel från det kommande albumet "ANNOUNCING THE END", bandets åttonde platta efter 20 år tillsammans.

Efter att Sparzanzas senaste singel "Vindication" fått mer än 97 000 Spotify streams på mindre än en månad släpper de nu sin andra singel som även är titelspåret på det kommande albumet "Announcing The End".  Den nya singeln släpps genom Despotz Records på onsdag den 13 september.

I början av augusti i år släckte Sparzanza sina sociala medier med svarta bilder där det stod "THE END" med vit text. Sedan dess har fans spekulerat i om bandet valt att lägga ner, om det är namnet på en ny release eller om jordens undergång är nära. Sanningen är att bandet gjorde exakt det som det nya albumet heter, nämligen "Announcing The End". Den nya plattan kommer ut i oktober och blir Sparzanzas åttonde studioalbum efter att ha spelat tillsammans i 20 år.

"Introt till ”Announcing The End” avslöjar egentligen vad låten handlar om. Dom sju trumpeterna i den bibliska undergången från uppenbarelseboken. Hagel o eld, blod och ond bråd död, perfekta ingredienser för en grym metal-dänga. Introriffet sätter tonen direkt för låten och refrängen sätter sig som en blodigel på trumhinnorna. Den här gången kommer ni inte undan!" // Sparzanza

Stora gitarrer, ett sylvasst driv, de där refrängerna som slingrar sig runt smittsamma melodier och ett mörker som aldrig ljusnar – innehållsförteckningen i Sparzanzas musik är välkänd och fansen har bara blivit fler. Bandets street team – Black Cult – har förgreningar i flera världsdelar och tillsammans med bandet kan de blicka tillbaka på en tjugoårig karriär fylld med explosiv metal, nomineringar i olika prestigefyllda galor samt mängder av lyckade turnéer och spelningar i radio.

Genom åren har Sparzanza bland annat på Sweden Rock Festival, Sauna Open Air och Q-Stock. Stora festivaler med tunga rykten kring sig och med världsartister som Black Sabbath, Judas Priest och Mötley Crüe på affischerna. Sparzanza har de senaste åren rört sig i de stora bandens kölvatten och har siktet inställt på fler av de stora scenerna.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

 

BANDFAKTA – SPARZANZA

MEDLEMMAR
Fredrik Weileby – Vocals 
Calle Johannesson – Guitar
Magnus Eronen – Guitar 
Anders Åberg – Drums 
Johan Carlsson – Bass

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

TURNÉ-SCHEMA:
OCT 25 Sparzanza + H.E.A.T – Trädgårn, Göteborg
OCT 26 Sparzanza + H.E.A.T – Kulturbolaget, Malmö
OCT 27 Sparzanza + TBA – Hell Yeah Rock Club, Linköping
OCT 28 Sparzanza – Harry B James, Stockholm
NOV 15 Sparzanza – Henry’s Pub, Kuopio
NOV 16 Sparzanza – Gong, Turku
NOV 17 Sparzanza – Elmun Baari, Helsinki
NOV 18 Sparzanza – Olympia, Tampere
DEC 5 Sparzanza + Amaranthe – Garage, Bergen
DEC 6 Sparzanza + Amaranthe – Folken, Stavanger
DEC 7 Sparzanza + Amaranthe – Gregers, Hamar
DEC 8 Sparzanza + Amaranthe – Rockefeller, Oslo
DEC 29 Sparzanza + Sator – Nöjesfabriken, Karlstad

DISKOGRAFI
2001 – Angels of Vengeance
2003 – Into the Sewers
2007 – Banisher of the Light
2009 – In Voodoo Veritas
2011 – Folie à Cinq
2012 – Death Is Certain, Life Is Not
2014 – Circle
2016 – Twenty Years of Sin
2017 – The End

Relaterade artiklar