Prophets Of Rage släpper debutalbum

Prophets Of Rage: Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, B-Real and DJ Lord släpper sitt självbetitlade debutalbum den 15 september via Fantasy records. Och redan nu sätts ribban hög, konsten som pryder omslaget är skapat av ingen mindre än Shepard Fairey.

Annons 

 

 Efter en omfattande turné runt om i Europa under sommaren, däribland på Copenhell i Danmark och Bråvalla i Sverige, omnämnda som festivalernas höjdpunkter finns det inga tvivel om att Prophets of Rage redan nu har en ljus framtid. Singlarna Unfuck The World och Living On The 110 samt senaste Radical är smakprov från kommande plattan och hyllas högt av media världen över. Michael Moore som är geniet bakom videon till Unfuck The World, skräder inte på orden när han ger sin beskrivning.

–  Prophets Of Rage är ett band som kommer helt rätt i tiden, dom säger exakt rätt saker under kritiska omständigheter. Musikvideon vi gjorde tillsammans är vårt sätt att ge igen på alla dom som en gång attackerat oskyldiga och maktlösa. Jag är väldigt stolt över att ha fått ta del av detta och vill be alla om ser musikvideon att göra sin del för att återinföra ordning och balans.

Prophets of Rage grundades under förra årets tumultartade val i USA och kort därefter startade MAKE AMERICA RAGE AGAIN turnén. Ett taktiskt sätt att protestera mot rådande omständigheter genom konsten. Producenten Brendan O´Brien hanterade bandets olika musikaliteter med ett geniest fingertoppskänsla och sammanförde dessa till ett nytt musikaliskt uttryck där dom alla blev en.

–  Rythmer fanns innan ord, musiken har nämligen förmågan att både reflektera men också omvandla allting, berättar Morello

–  Musik är det enda pass du behöver för att göra entré I världen. . Det är inte alltid givet att ha medlemmar som vill gå där få har gått förut, anser Chuck D

LÅTLISTA:

1.      Radical Eyes
2.      Unfuck The World
3.      Legalize Me
4.      Living On The 110
5.      Counter Offensive
6.      Hail To The Chief
7.      Take Me Higher
8.      Strength In Numbers
9.      Fired A Shot
10.  Who Owns Who
11.  Hands Up
12.  Smash It

 

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
NYHET: Prophets Of Rage släpper debutalbumet "Prophets Of Rage"
RELEASEDATUM: 2017-09-15
SKIVBOLAG: Caroline Records / Universal Music / Fantasy Records

 

BANDFAKTA – PROPHETS OF RAGE

MEDLEMMAR

Tom Morello – guitar
Tim Commerford – bass guitar, backing vocals
Brad Wilk – drums
DJ Lord – turntables, backing vocals
Chuck D – vocals
B-Real – vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

 

Relaterade artiklar