The Haunted + Methane live at Liljan, Borlänge

Det är dags för The Haunted att besöka Liljan i Borlänge och som förband har dem det lokala bandet Methane.

Methane är ett Southern metalband som består av två amerikanare Tim Scott och Dylan Campbell och två svenskar Jimi Mästerbo och Olle Ekman (ny medlem). De går på scenen strax efter 23.00 och de verkar sugna på att spela. De börjar dynamiskt med låten Bars and Scars och de lyckas hålla hög energi under hela spelningen. Det låter precis som de beskriver, southern metal at it’s best. De spelar låtar från deras nya skiva The Devil’s Own. Tim Scott är förkyld och det hörs ibland med det gör inget, det låter ännu skitigare och det blir bara bättre! Han klarar sig bra och även de andra medlemmarna. Den nya trummis Olle Ekman har tillfört mycket energi till bandet och passar perfekt i sin roll. En riktig bra spelning och perfekt uppvärmning för publiken.

Sen är det dags för The Haunted. De välkända göteborgarna verkar ha sin fanbase även i Dalarna med flera hängivna fans som står längst fram och väntar. Showen börjar med låten Fill the Darkness With Black och publiken hänger med från första tonen även om sångarens mikrofon inte verkar fungera ett par minuter. Liljan fylls med energi och man förstår direkt att det kommer bli en kanonspelning. Sångaren Marco Aro är extremt energisk som vanligt och kommer nära publiken redan från första låten och etablerar en bra relation. Resten av bandet verkar njuta det hela lika mycket. De spelar låtar från hela deras diskografi och publiken verkar nöjd med setlisten. Sångaren börjar blöda på huvudet (jag tror att det hänt när han slog mikrofonen mot pannan) och gör det hela ännu mer dramatisk, Methanes låt Blood, Sweat and Beer passar bokstavligen ikväll. Han fortsätter självklart som att inget har hänt.  The Haunted gör en kanonspelning, tekniskt låter de som en välskött maskin, och det sprider energi som speglas i publiken.

Det enda klagomålet skulle vara att det borde va lite mer publik på plats.

Det var en kanonkväll.

METHANE:

THE HAUNTED:

RB-Betyg-8_10

SKRIBENT/FOTOGRAF: George Grigoriadis (George.Grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: The Haunted + Methane
ARENA: Liljan, Borlänge 
DATUM: 2017-09-15

LÅTLISTA – METHANE

Scars and Bars
Pray For Death
Hang Me High
72
Stone Garden
Spit on Your Grave
Blood Sweat and Beer
The Devil's Own

LÅTLISTA – THE HAUNTED

Fill The Darkness With Black
Brute Force
99
Trespass
The Flood
The Medication
Preachers of Death
Spark
Trendkiller
Time (Will Not Heal)
All Against All
No Compromise
Hollow Ground
This is The End
Guilt Trip
Dark Intentions
Bury Your Dead
Hate Song

Relaterade artiklar