VIDEOPREMIÄR: Marble Mammoth – Wrecked Ship

Debuterande Stockholmskvartetten Marble Mammoth släpper videon "Wrecked Ship" som premiärspelas här på Rockbladet.se.

 

De vandrar till synes sömlöst mellan klassiska genrer i en dynamisk smältdegel av energisk, riffbaserad rock och drömsk, melodiös psychadelia. En furiös rytmsektion, skrikande orglar och en fuzzig gitarr möter lyssnaren direkt i debutsingeln ”Wrecked Ship” och ger en försmak av vad som kommer näst.

Under den självbetitlade debut-EP:ns fem spår finner vi oss lika mycket i sent sextiotal som i nuet. Allt kännetecknas av en experimentlusta som för tankarna till både tidiga Tame Impala och klassiska akter som Led Zeppelin

"Marble Mammoth defineras på många sätt av ett sökande. Därför känns det väldigt naturligt att den här EPn låter som den gör. Låtarna skrevs i ett tillstånd av känslomässig tumult, och det var nog inte förrän senare, med lite distans, som jag fattar vad dem egentligen handlar om.” – Tobias Bergholm (sångare och gitarrist).

Medlemmarna har tidigare figurerat i band som The Unisex, som delat scen med bland andra The Libertines, och Dollhouse, som turnerat världen över och jobbat med namn som Mike Davis (The MC5) och Nicke Andersson (The Hellacopters och Imperial State Electric).

TURNÉ-DATUM:

30/09 – Stockholm – Kåken
06/10 – Stockholm – PSB Bar
10/11 – Arvika – Wilmas musikpub
11/11 – Karlskoga – Rockbar
22/11 – Stockholm – Obaren

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
VIDEOPREMIÄR: Marble Mammoth – Wrecked Ship
RELEASEDATUM: 2017-09-30

BANDFAKTA – Marble Mammoth

MEDLEMMAR
Tobias – guitar/vocals 
Marcus – drums
Johan – bass
Andy – organ/percussion

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar