Wacken Open Air 2018 fyller på bandlistan med Judas Priest, Children Of Bodom och Amaranthe

Det är nästan en tradition att under Hamburg Metal Dayz som äger rum under Reeperbahn Festival i Hamburg så får Wacken Open Airs bandsläpp allt större plats. Den här gången släpps fem nya band. Vid Wacken Open Air 2018 kommer metal-familjen kunna se fram emot band som Judas Priest, Dimmu Borgir och Children of Bodom.

Visst, nästa Wacken Open Air, som äger rum från 2-4 augusti 2018, verkar vara väldigt långt borta. Men det nya bandsläppet som blev officiellt nu under Hamburg Metal Dayz, så ökade förväntaningarna: Om 314 dagar kommer Judas Priest, Dimmu Borgir, Vince Neil, Children Of Bodom och Amaranthe att ställa sig på scen under Wacken Open Air 2018.

Judas Priest är återigen tillbaka på Wacken! Och de tar förmodligen med sitt nya album, som metal-legenden Rob Halford nu jobbar på för tillfället. Showen på The Holy Ground är säkert en bra träning för de brittiska metallgudarna inför deras kommande 50-årsjubileum under 2019.

Det symfoniska Black Metal-bandet Dimmu Borgir och det melodiska Death Metal-bandet Children Of Bodom är också helt ny på listan. Trots deras musikaliska skillnader så har dessa två band något gemensamt: deras show på Wacken Open Air framför 75 000 metalheads kommer att vara den enda konserten de kommer att göra i Tyskland. Den här listan avslutas med det svensk-danska bandet Amaranthe och deras melodiska döds-metal samt från Vince Neil, som tar med sig en Mötley Crüe-best-of.

Bredvid de fem nya banden ingår även dessa redan klara akterna: Nightwish, Running Wild, Doro, Arch Enemy, Dirkschneider, I Extremo, Sepultura, Amorphis, Epica, Watain, Knorkator, Belphegor, Firewind, Deserted Fear och Bannkreis. Fler band kommer att släppas under de närmaste månaderna och naturligtvis under den traditionella W: O: A julkalendern.

Fans som inte vill missa den här spektakulära festivalen kan fortfarande köpa sina biljetter via www.metaltix.com eller hos en av de officiella resepartners. Den vanliga 3-dagars-festivalpasset kostar 220 € (plus frakt och systemavgift).

Mer information finns på www.wacken.com.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FESTIVALNYHET: Wacken Open Air 2018: Judas Priest, Children Of Bodom, Dimmu Borgir, Amaranthe, Vince Neil
DATUM: Wacken Open Air 2018, 2-4 augusti 2018
LÄS MER: Kolla in vår rapportering från Wacken Open Air 2017 här.

Relaterade artiklar