Festivalen Metallsvenskan återuppstår från de döda i en annan stad

När festivalen Metallsvenskan gick i graven 2016, så var det många som uttryckte sin stora sorg. Så när nyheten kom idag, att den ska återuppstå är ett riktigt glädje-besked. Det har skett en hel del förändringar, ny stad och ny arrangör.

Annons 

 

 

2009 grundades Metallsvenskan i Örebro, som en hyllning till de två saker som betydde mycket för grundarna: fotboll och Metal. Utan inbördes rangordning.
Efter åtta år och lika många framgångsrika upplagor bestämde sig dock arrangörerna, (2016) att begrava festivalen för gott. Detta huvudsakligen p.g.a. tidsbrist och av privata skäl.

När frågan sedan kom upp, att göra festivalen i Norrköping väcktes en låga som till sist ledde till ett konkret beslut om att återuppliva Metallsvenskan. Detta mycket tack vare ett stort engagemang från branschfolk och stadens kommun.
-Vi är enormt glada och stolta över att Metallsvenskan väljer Norrköping som evenemangsort. Denna tillställning tillför även ett roligt och uppskattat idrottsmoment vilket passar mycket bra i vår idrottstokiga kommun.” Magnus Nilsson. VD Upplev Norrköping.
”-Det finns en stor efterfrågan av musikevenemang och vi befäster i o m detta vår position som regionens musiknav. Vi hälsar Metallsvenskan varmt välkomna till Norrköping.” Mattias Persson. Evenemangsansvarig, Upplev Norrköping

METALLSVENSKAN 15 – 16 JUNI 2018 – NORRKÖPING Nu är det alltså återigen dags för hårdrockshjältarna att snöra på sig fotbollspjucken, besökarna att vallfärda till Sveriges mest unika festivalkoncept som förutom fotbollsturneringen, uppbackas av en stark line-up artister på Metallsvenskans scener.
 

BILJETTSLÄPP EARLY BIRD Med start torsdagen den 19:e oktober kl 10.00: 2-dagars Early Birdbiljett 799:- (inklusive serviceavgift). OBS! Endast ett limiterat antal till försäljning!
ARTISTSLÄPP Torsdagen den 19:e oktober kl 10.00: De första bokade artisterna presenteras!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Metallsvenskan är tillbaka
DATUM: 15-16 juni 2017

Relaterade artiklar