Första bandsläppet till Where’s the Music 2018!

Under showcasefestivalen Where’s the Music kommer 100 spännande akter att spela på tio olika scener runt om i centrala Norrköping. Nu presenteras de 15 första artisterna till nästa års festival. Det är ett brett släpp med allt från rutinerade rävar i ny tappning till purfärska nykomlingar, från tung metal och kompromisslös rock till internationellt hyllad singer/songwriter.
 
Då Sveriges nya supergrupp Cyhra förra veckan släppte sitt debutalbum, Letter To MySelf, möttes det av strålande recensioner – bland annat delade Rockbladet ut full pott, medan Gaffa gav skivan betyget fem av sex. Även om Cyhra är nykomlingar har bandet gott om rutin. Det består av tidigare medlemmar från bland andra In Flames, Amaranthe, Annihilator och Shining. I vinter gör de sitt först gig i Sverige på Where's the Music.

Annons 

 

En annan rutinerad artist som kommer till Where’s the Music är Ebbot Lundberg. Sedan The Soundtrack of Our Lives upplöstes har Ebbot ständigt utforskat nya domäner. Det har bland annat resulterat i hans otippade cover på Lordes ”Royals” och TV-programmet ”Ebbots Ark”, som under hösten lockade miljonpublik till SVT.
 
Bland de färskare artisterna i dagens bandsläpp återfinns den 17-åriga norskan Halie. Utan att ens ha släppt sin första singel har hennes debutspelning hyllats på bred, internationell front. The Line of Best Fit och NME är bara några av de som ser Halie som nästa stora succé från den ständigt bubblande Bergenscenen.

Dagens släpp innehåller även den hyllade hiphopdebutanten JËLLY, det danska stjärnskottet KING, det hårdföra rockbandet Bitch Hawk och Alice Boman, som snart ska följa upp hennes två internationellt framgångsrika EP:s med ett debutalbum.
 
15 artister från sex olika länder och en genrebredd som spänner över snudd inpå hela spektrat – Where’s the Music 2018 har fått en flygande start!

Hela dagens bandsläpp:
Cyhra | Ebbot Lundberg & The Indigo Children | Alice Boman | Bitch Hawk | Estherlivia | Halie (NO) | JËLLY | KING (DK) | Marlene | Satan Takes A Holiday | SUAD (FI) | Sumie | The Hanged Man | Tim Chadwick (IE) | Tom Hickox (UK)
  
Where’s the Music 2018
100 artister | 10 scener | Norrköping 9-10 februari |

Biljettinformation finner du HÄR.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar