Hårdrocksfavoriterna Corroded ger två Sverigespelningar!

Efter fem års väntan avtäckte det svenska hårdrocksbandet Corroded deras efterlängtade fjärde album ”Defcon Zero” i våras och igår inleddes deras Europaturné tillsammans med Pain. Nu är det klart att bandet kommer att inleda 2018 med en egen Europaturné. Då kommer även de svenska Corrodedfansen få två chanser att se dem – turnén inleds med konserter i Stockholm (Debaser Strand 14 februari) och Göteborg (Sticky Fingers 15 februari). Biljetterna till bägge konserterna är ute nu.

Annons 

 

Den amerikanska beredskapsskalan Defcon löper som bekant från fem till ett, där Defcon One är absolut högsta beredskap. Då Corroded fem år efter albumet ”State of Disgrace” äntligen återvände med nytt material var de tvungen att omdefiniera hela skalan. Resultatet blev ”Defcon Zero”. På ”Defcon Zero” var soundet hårdare, samtidigt som de melodiösa partierna hade tillåtits att ta större plats. Skivan blev en omedelbar favorit för både gamla och nya Corrodedfans.

Även om det tog fem år mellan de två senaste skivsläppen har det aldrig varit helt tyst kring Corroded. Bandet, som har fått ett enormt genomslag via ledmotiv i både ”Robinson” och ”Battlefield”, har genom ihärdigt gigande hållit sig ständigt aktuella. Med ”Defcon Zero” briserade allt.

I februari inleder Corroded den kommande Europaturnén med två Sverigespelningar, innan de på nytt intar resten av kontinenten. 

Pressröster om Defcon Zero:
”Inga tveksamheter, utan pang på bara, som en riktig käftsmäll.” – Rockbladet
”There is not a weak track on this record” – Metal Temple
”This is an awesome album” – Rock’N’Load

STOCKHOLM
Datum: 14 februari
Plats: Debaser Strand
Biljetter: Säljs via Eventim.se.

GÖTEBORG
Datum: 15 februari
Plats: Sticky Fingers
Biljetter: Säljs via Tickster.com.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar